Kostfaglige eneansvarlige har central rolle i dagsinstitutionens hverdag, men kan opleve at stå alene rent fagligt og at blive overset af kollegaer og ledelse.
Tillid er nøgleordet for Maria
Det er ikke kun børnene i vuggestuen, der skal stå på tæer for at følge med, når Maria Stagis arbejder. Hun er kostfaglig eneansvarlig og tillidsrepræsentant.
Forsvaret har givet Maria kreativ frihed
Glem alt om, at man skal stå ret og sige javel, når man er ernæringsprofessionel i Forsvaret. Her er den kreative frihed stor, fortæller Maria Gammelgaard.
Firedags arbejdsuge gavner på mange fronter
Gladsaxe Kommune og Kost og Ernæringsforbundet har indgået en aftale om firedages arbejdsuge for kostfaglige eneansvarlige i kommunens børnehuse
Succes med skolemadsordning
En skolemadsordning på Ellebjerg Skole i København vækker madmod blandt børnene, der nu i højere grad tør udfordre sig selv på nye retter og smage.
Lokkemad til faget
15 ledere har udviklet anbefalinger til, hvordan man kan få flere til at overveje en uddannelse som ernæringsprofessionel
Kunstig intelligens venter på dig på jobbet
Teknologi: Hvad gør I når I skal sende måltider videre til afdelingerne, men kasserne fra leverandøren, som skulle have indeholdt kartofler, er fyldt med blomkål?
Bælgfrugter har været en øjenåbner for Casper
Det nye krav omkring plantebaserede måltider på ernæringsassistentuddannelsen har ført til aha-oplevelser
Hvordan sikrer vi ernæringsfaglige i fremtiden?
Forbundet har spurgt 15 ledere, hvordan de arbejder med rekruttering og fastholdelse af elever, ernæringsassistenter og ledere.
Ingen ældrereform uden alle nødvendige faggrupper
Regeringen må ikke glemme, at ernæringsassistenter er nummer tre på dens egen liste over manglen på arbejdskraft
Ramije blev uddannet på blot et halvt år
Ufaglærte, men erfarne køkkenmedarbejdere behøver ikke komme i praktik, når de uddanner sig til ernæringsassistent.
Kys lokkede grødappetit frem
Madkultur: Julegrøden, som vi i dag kender som risengrød, var i sin oprindelige form en ret, der skulle lægge en bund, inden gårdens karle kastede sig over sulefadet
Smerter på jobbet
Arbejdsmiljø: Hvert tredje medlem føler sig udsat for fysiske belastninger ofte eller hele tiden i forbindelse med deres arbejde
Månedens opskrift: Brunch med overskuds-risengrød
Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
Erfaringstillæg mangler på lønsedler
Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
Brev til borgmestre: Velfærden afhænger også af ernæringsassistenter
Kost og Ernæringsforbundet opfordrer landets kommuner til at tage deres del af ansvaret for at få flere ernæringsassistentelever
Forvent ingen julegave …
Regeringen har haft en snæver opfattelse af velfærdssamfundet, hvilket har ført til udelukkelse af vigtige faggrupper
Pressemeddelelse: Den grønne omstilling kræver flere ernæringsassistenter
Det kræver den rette faglærte arbejdskraft, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling i de offentlige køkkener.