Køkken

Arbejdsmiljørepræsentant

Arbejdsmiljørepræsentantens rolle er at kontrollere arbejdsmiljøet til daglig. En af hovedopgaverne er at medvirke i APV. Valg af AMR skal anmeldes til forbundet.

Arbejdsmiljørepræsentantens rolle

Cirka 130 af Kost og Ernæringsforbundets medlemmer er valgt som arbejdsmiljørepræsentanter. Deres opgave er blandt andet:

  • At være med til at kontrollere arbejdsmiljøet i hverdagen.
  • Udarbejde arbejdspladsvurdering (APV)
  • Deltage i beslutningerne, når ændringer på arbejdspladsen kan få indflydelse på arbejdsmiljøet.

Valg af arbejdsmiljørepræsentant

De ansatte har pligt og ret til at vælge en arbejdsmiljørepræsentant.

For medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet er valget først gyldigt, når forbundet har godkendt valget og meddelt det til arbejdsgiveren. Som nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant skal du derfor hurtigst muligt anmelde valget til Kost og Ernæringsforbundet.

En arbejdsmiljørepræsentant er beskyttet efter reglerne for tillidsrepræsentanter.

Kursus for arbejdsmiljørepræsentanter

Er du nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant, eller har du fungeret som arbejdsmiljørepræsentant i én eller flere valgperioder, har du mulighed for at deltage i Kost og Ernæringsforbundets kurser for arbejdsmiljørepræsentanter. Kurset udbydes en gang om året og sætter fokus på arbejdsmiljøarbejdet. 

Find din kollega

I Kost og Ernærings­forbundets medlemssystem er der i dag en række muligheder for selv­betjening, der specielt henvender sig til arbejdsmiljørepræsentanter. Du er velkommen til at ringe, så kan vi også hjælpe dig. 

Håndbog for Arbejdsmiljørepræsentanter AMR

I Håndbog for Arbejdsmiljørepræsentatner finder du information, der støtter dig i dit arbejdsmiljøarbejde. Find den lige her.

AMR-sider

Se alle
Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.