forside

Uddannelse

Velfærd, mad, vejledning, lysten til at gøre en forskel og bæredygtighed. Det er blot nogle af bevæggrundene og mulighederne for at tage en uddannelse inden for de ernæringsprofessionelle fag.

For mulighederne for den karriere, du drømmer om, er omtrent lige så store som grunden til, at du ønsker at arbejde med præcis det. Du bliver klog på ernæring, kost og sundhed – det er stensikkert. Derudover kommer det an på hvilken vej ind i den ernæringsprofessionelle verden, du ønsker at gå.

Bliv ernæringsprofessionel

Som ansat i den kost-, ernærings- og sundhedsfaglige profession kan du arbejde i alle dele af den offentlige og private sektor. Du kan vejlede, rådgive og behandle med mad og måltider, kost og ernæring. Du kan arbejde i ledende funktioner på alle niveauer, og du kan tilberede mad til alle fra småbørn til ældre. Arbejdspladserne spænder vidt: Fra hospitaler og plejecentre over private praksis til daginstitutioner, skoler og kantiner.

Uddannelserne

Vil du gerne lave maden til befolkningen, der giver dem styrke, sundhed og livskvalitet? Så er uddannelsen som Ernæringsassistent noget for dig. Den kan du læse mere om her.

På uddannelsen til procesteknolog beskæftiger du dig med udvikling af produkter og deres fremstillingsproces samt med styring af kvalitet og miljø. Du kan fx læse Ernæringsteknologi, der indeholder måltidsproduktion og ernæring, fødevaresikkerhed og kvalitetsstyring samt Ledelse og økonomi. En anden mulighed er Fødevareteknologi, der indeholder fødevareproduktion, fødevaresikkerhed og -kvalitet samt innovation og produktudvikling.

Har du en drøm om at hjælpe samfundet med at leve mere bæredygtigt? Eller måske du gerne vil hjælpe andre med vejledning om sundhed? Det kan også være, at du drømmer om at lede en fødevarevirksomhed (eller skabe din egen)?

Så er der gode grunde til, at du starter på en Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Du kan blive klogere på uddannelsen her.

Når du har taget en professionsbachelor er det muligt at fortsætte din studiemæssige rejse på en kandidatuddannelse. Du kan blive klogere på, hvilke kandidatuddannelser, du kan søge ind på her

Du gør en forskel

Fælles for alle uddannelserne er, at du kommer til at gøre en forskel for andre, for samfundet og for velfærden i Danmark. Med en ernæringsprofessionel uddannelse og faglighed er du klar til at give befolkningen den sunde kost og gode ernæring, der er fundamentalt for, at de kan vokse op, udvikle sig og trives.

Velkommen inden for på en ernæringsprofessionel uddannelse.

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.