Kost, ernæring og sundhed

Sundhedsfremme og forebyggelse

Ernæringsprofessionelle i Kost og Ernæringsforbundet er de faggrupper, som uddannes i det etablerede uddannelsessystem til at sikre koblingen mellem ernæring og sundhed samt mad og måltider.

Deres kerneopgaver er blandt andet befolknings-, borger- og individcentrerede sundhedsindsatser i forhold til sundhedsfremme, forebyggelse, behandling og rehabilitering.

De ernæringsprofessioneller arbejder for eksempel med at hjælpe danskerne med at skabe gode hverdagsrutiner med mad og motion.

De udvikler, implementerer og driver sundhedsfremmende og forebyggende mad og måltidsordninger, som skaber maddannelse og grundlaget for sunde liv for brugerne i institutioner, bosteder og ældreplejen.

De nudger til sunde medarbejdere og brugere af kantiner og madservice, eller producerer og kvalitetssikrer diæter til borgere og patienter med individuelle behov, for at behandle og forebygge forværring af sygdom. Andre arbejder for at skabe sunde og bæredygtige måltidsløsninger, produktudvikler samt kvalitetssikrer danskernes madvarer. 

Som ernæringsprofessionel og medlem af Kost og ernæringsforbundet arbejder du efter gældende retningslinjer og lovgivning, udvikler ny viden og praksis samt bidrager aktivt indenfor forskning.

Kost, ernæring og sundhed

Lille forskel med stor effekt på vægten

Danskerne kan ikke spotte, om en portion er 10 % mindre, viser ny undersøgelse
Børn og unge

Ny forskning: Forebyggelse af overvægt skal tænkes helt om

"Vi har ganske enkelt ikke fundet overbevisende dokumentation for, at de overvægtsforebyggende indsatser, vi kender til, rent faktisk virker.”
ældre

Ny undersøgelse: Flere ældre med overvægt og diabetes

Danskerne lever længere og med flere gode leveår. Men der er plads til forbedringer - flere ældre lever med diabetes og overvægt.
Kostråd

De officielle Kostråd - godt for sundhed og klima

De officielle Kostråd guider til både sund og klimavenlig mad.
Sundhed og kost

Vejledningen skal tage afsæt i borgernes egne ressourcer

Selvom vi godt ved, hvad der er op og ned i kost, motion og sundhed, er det ikke let at ændre livsstil og madvaner. Det skal en ny vejledningspraksis,

Diabetes viser uligheden i sundhed

Kost og Ernæringsforbundet mener, at det er urimeligt, at det er postnummer og pengepung, der afgør, hvilken behandling man får som borger med type-2-
Se alle

Det, der er godt for hjertet, er også godt for hjernen

Det har vist sig, at sundhedsfremme og forebyggelse kan dæmme op for udviklingen af demens. Brug de ernæringsprofessionelle i forebyggelsen, det er deres spidskompetence. En sund livsstil bidrager til at nedsætte risikoen for demens. Sådan lød det fra WHO i foråret, da verdenssundhedsorganisationen sendte en række guidelines ud sammen med en opfordring til at vedtage nationale handlingsplaner. Handlingsplanerne skal være med til at sætte en stopper for en dramatisk udvikling i antallet af mennesker med demens. I dag er tallet 50 millioner, og det tal forventes at skulle ganges med tre om 30 år.

Læs mere

Har du spørgsmål?

Kontakt

Dit forbund hjælper dig med faglige sparring og udvikling. Tag en snak med en af vores konsulenter i Afdelingen for faglig udvikling og analyse, hvis du har brug for faglig sparring.
 

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31636600

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk