Kost, ernæring og sundhed

Sundhedsfremme og forebyggelse

Ernæringsprofessionelle i Kost og Ernæringsforbundet er de faggrupper, som uddannes i det etablerede uddannelsessystem til at sikre koblingen mellem ernæring og sundhed samt mad og måltider.

Deres kerneopgaver er blandt andet befolknings-, borger- og individcentrerede sundhedsindsatser i forhold til sundhedsfremme, forebyggelse, behandling og rehabilitering.

De ernæringsprofessioneller arbejder for eksempel med at hjælpe danskerne med at skabe gode hverdagsrutiner med mad og motion.

De udvikler, implementerer og driver sundhedsfremmende og forebyggende mad og måltidsordninger, som skaber maddannelse og grundlaget for sunde liv for brugerne i institutioner, bosteder og ældreplejen.

De nudger til sunde medarbejdere og brugere af kantiner og madservice, eller producerer og kvalitetssikrer diæter til borgere og patienter med individuelle behov, for at behandle og forebygge forværring af sygdom. Andre arbejder for at skabe sunde og bæredygtige måltidsløsninger, produktudvikler samt kvalitetssikrer danskernes madvarer. 

Som ernæringsprofessionel og medlem af Kost og ernæringsforbundet arbejder du efter gældende retningslinjer og lovgivning, udvikler ny viden og praksis samt bidrager aktivt indenfor forskning.

Kontakt

Har du spørgsmål?

Dit forbund hjælper dig med faglige sparring og udvikling. Tag en snak med en af vores konsulenter i Politik- og professionsafdelingen, hvis du har brug for faglig sparring.