Kost, ernæring og sundhed

Sundhedsfremme og forebyggelse

Ernæringsprofessionelle i Kost og Ernæringsforbundet er de faggrupper, som uddannes i det etablerede uddannelsessystem til at sikre koblingen mellem ernæring og sundhed samt mad og måltider.

Deres kerneopgaver er blandt andet befolknings-, borger- og individcentrerede sundhedsindsatser i forhold til sundhedsfremme, forebyggelse, behandling og rehabilitering.

De ernæringsprofessioneller arbejder for eksempel med at hjælpe danskerne med at skabe gode hverdagsrutiner med mad og motion.

De udvikler, implementerer og driver sundhedsfremmende og forebyggende mad og måltidsordninger, som skaber maddannelse og grundlaget for sunde liv for brugerne i institutioner, bosteder og ældreplejen.

De nudger til sunde medarbejdere og brugere af kantiner og madservice, eller producerer og kvalitetssikrer diæter til borgere og patienter med individuelle behov, for at behandle og forebygge forværring af sygdom. Andre arbejder for at skabe sunde og bæredygtige måltidsløsninger, produktudvikler samt kvalitetssikrer danskernes madvarer. 

Som ernæringsprofessionel og medlem af Kost og ernæringsforbundet arbejder du efter gældende retningslinjer og lovgivning, udvikler ny viden og praksis samt bidrager aktivt indenfor forskning.

Kost, ernæring og sundhed

Ny vejledning om underernæring i høring

Læs forbundets høringssvar på den nye vejledning, der udkommer til efteråret
Barn online bagfra

Formænd: Ryd op i junglen af onlinetrænere

I jagten på profit udsættes børn, der vil tabe sig, for manglende dømmekraft og manglende faglighed.
børn hængekøje

Online-trænere tilbyder vægttabsforløb til børn ned til 8-årsalderen

Formand for Fagligt selskab af Kliniske Diætister er rystet over udviklingen
Se alle

Det, der er godt for hjertet, er også godt for hjernen

Det har vist sig, at sundhedsfremme og forebyggelse kan dæmme op for udviklingen af demens. Brug de ernæringsprofessionelle i forebyggelsen, det er deres spidskompetence. En sund livsstil bidrager til at nedsætte risikoen for demens. Sådan lød det fra WHO i foråret, da verdenssundhedsorganisationen sendte en række guidelines ud sammen med en opfordring til at vedtage nationale handlingsplaner. Handlingsplanerne skal være med til at sætte en stopper for en dramatisk udvikling i antallet af mennesker med demens. I dag er tallet 50 millioner, og det tal forventes at skulle ganges med tre om 30 år.

Læs mere

Har du spørgsmål?

Kontakt

Dit forbund hjælper dig med faglige sparring og udvikling. Tag en snak med en af vores konsulenter i Afdelingen for faglig udvikling og analyse, hvis du har brug for faglig sparring.
 

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31636600

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk