Efter flere år med begrænsninger på, hvor mange ernæringsassistenter, der kan uddannes, er der igen frit optag i 2023. Og der er behov for dem på arbejdsmarkedet.
The beef is over. Let there be peas. Gratis vegetarplakater.
Der sidder nogle kreative og gavmilde hoveder ude på DMJX. For de vil gerne forære filerne til 18 sjove plakater omkring vegetarmad til forbundets medlemmer.
Myndighederne har nu fundet kilden til den ene, af de tre Listeriavarianter, der er årsag til Listeriaudbruddet denne sommer.
Nu kan køkkener søge penge til økologi-omstilling
Professionelle køkkener har igen i år mulighed for at søge økonomisk støtte til kompetenceudvikling af køkkenpersonale i arbejdet med at omstille til økologi i køkkenet.
Update på Listeria-udbrud
Det er endnu ikke lykkedes myndighederne at finde kilden til Listeria-udbruddet. Vær fortsat særlig opmærksom, hvis du tilbereder og serverer mad til sårbare borgere.
Dansk Vegetarisk Forening stævner kommuner og regioner for forskelsbehandling
Der bør være et kødfrit alternativ på menuen på hospitaler, i daginstitutioner og på plejehjem. Det mener DVF, som har stævnet to kommuner og to regioner.
FaKD på Folkemødet 2022
FaKDs formand Mette Theil, næstformand Trine Klindt og bestyrelsesmedlem Sofie har været til Folkemødet 2022 på Bornholm.
Borgerforslag om autorisation
Der er fremsat borgerforslag om aut. af professionsbachelorer i ernæring og sundhed med toningen sundhedsfremme og forebyggelse
Diætisten, Marts 2022 (176)
7 forslag til sund og grøn mad i skolen
Gennem sunde og bæredygtige måltider i skoletiden vil vi skabe en generation, der er sundere, trives godt og er bedre uddannet.
MADDAG 2022 – SAMMEN OM MADEN
Maddag er et landsdækkende event, som fejrer og hylder alle fordelene ved madordninger i daginstitutioner.
Proteinberiget pind-is skal give en god spiseoplevelse
Ernæring: Tag med på en is-rejse med Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Københavns Universitet og Hansen Is.
Sådan fastholder du nye medarbejdere
Ledelse: Når medarbejdere siger op efter kort tid, går det ud over produktiviteten og er en økonomisk belastning. Så hvordan får du nye medarbejdere til at blive?
Økologi kommer fortsat på tallerkenen
Fødevarekrise: Der vil ikke være mærkbar forskel på måltiderne fra de offentlige køkkener, til trods for at vi står i den største fødevarekrise siden oliekrisen i 1973.
Månedens opskrift: BÅLMAD
Sommeren er godt i gang, og det giver gode muligheder for at rykke madlavningen udendørs.
Vellykket fagdag og generalforsamling
Forbund: Der var alt fra strategi til sankemåltider på programmet, da godt 100 medlemmer mødtes 21. maj til generalforsamling og fagdag.
Forsker: Den rette mad skal øge de ældres livskvalitet
Ældre: Hvordan hænger livskvalitet sammen med den mad, de ældre får på plejecentrene? Det spørgsmål har Odsherred Kommune sat sig for at besvare. For selvom maden traditi
Justering i kontingentet
Fra den 1. juli 2022 stiger dit kontingent med 2,1%.