
Ghita Parry, formand
Leder: Fællesskaber gør os stærke
I maj indkalder Kost og Ernæringsforbundet til en ekstraordinær generalforsamling. Anledningen er, at Foreningen af Kliniske Diætister, FaKD, inviteres med i et stærkt fællesskab, i én organisation.
I disse år går mange af os går efter fællesskaberne. De store som de små. Vi etablerer madfællesskaber for at udnytte ressourcerne i hverdagen bedst muligt, lade os inspirere af andres madlavning og nyde det sociale samvær. Vi stiler også mod større fællesskaber. Kost og Ernæringsforbundet gik for en del år siden ind i Sundhedskartellet for at forhandle sundhedsfaglige krav i fællesskab med andre sundhedsorganisationer. Sundhedskartellet er siden gået sammen med KTO i Forhandlingsfællesskabet, hvor styrken ligger i, at mere end en halv million medlemmer står bag kravene til arbejdsgiverne, når der forhandles løn og ansættelsesvilkår. Og om få måneder skal medlemsorganisationerne i FTF og LO tage stilling til, om de to hovedorganisationer skal slås sammen til én stærk hovedorganisation med mere end en million medlemmer og stor politisk indflydelse.
Men det er ikke altid størrelsen, det handler om. De fællesskaber, som jeg finder stærkest, mest inspirerende og meningsfulde, er dem, hvor man udvikler sig sammen. Når FaKD og Kost og Ernæringsforbundet er parate til at forene kræfterne, så er det netop for at etablere et tillidsfuldt fællesskab, hvor alle vigtige kompetencer er samlet i en fagligt stærk og bevægelig organisation med størst mulig gennemslagskraft over for arbejdsgivere, myndigheder, ministerier og politiske beslutningstagere.
Det vil være til gavn for alle medlemmer. Samtidig vil det være en lettelse for kommende medlemmer at kunne gå ind ad én dør og vide, at man har valgt det stærkeste fællesskab, fagligt og fagforeningsmæssigt.
For mig har det været et ønske i mange år at forene os. Og i det seneste halvandet år har formandskabet i FaKD og i forbundet arbejdet for at formulere en fælles vision om en styrket profession, hvor FaKD videreføres som et fagligt selskab i Kost og Ernæringsforbundet.
Vi, to formandskaber og to hovedbestyrelser, glæder os derfor til at folde visionerne ud på vores respektive generalforsamlinger den 26. maj. For os er det indlysende rigtigt at samle alle ernæringsprofessionelle i én organisation. Vi håber, I er med os.
Seneste fagbladsartikler





