ghita
Fagblad 2, 2018

Ghita Parry, formand

Leder: Fællesskaber gør os stærke

I maj indkalder Kost og Ernæringsforbundet til en ekstraordinær generalforsamling. Anledningen er, at Foreningen af Kliniske Diætister, FaKD, inviteres med i et stærkt fællesskab, i én organisation.

I disse år går mange af os går efter fællesskaberne. De store som de små. Vi etablerer madfællesskaber for at udnytte ressourcerne i hverdagen bedst muligt, lade os inspirere af andres madlavning og nyde det sociale samvær. Vi stiler også mod større fællesskaber. Kost og Ernæringsforbundet gik for en del år siden ind i Sundhedskartellet for at forhandle sundhedsfaglige krav i fællesskab med andre sundhedsorganisationer. Sundhedskartellet er siden gået sammen med KTO i Forhandlingsfællesskabet, hvor styrken ligger i, at mere end en halv million medlemmer står bag kravene til arbejdsgiverne, når der forhandles løn og ansættelsesvilkår. Og om få måneder skal medlemsorganisationerne i  FTF og LO tage stilling til, om de to hovedorganisationer skal slås sammen til én stærk hovedorganisation med mere end en million medlemmer og stor politisk indflydelse.

Men det er ikke altid størrelsen, det handler om. De fællesskaber, som jeg finder stærkest, mest inspirerende og meningsfulde, er dem, hvor man udvikler sig sammen. Når FaKD og Kost og Ernæringsforbundet er parate til at forene kræfterne, så er det netop for at etablere et tillidsfuldt fællesskab, hvor alle vigtige kompetencer er samlet i en fagligt stærk og bevægelig organisation med størst mulig gennemslagskraft over for arbejdsgivere, myndigheder, ministerier og politiske beslutningstagere.

Det vil være til gavn for alle medlemmer. Samtidig vil det være en lettelse for kommende medlemmer at kunne gå ind ad én dør og vide, at man har valgt det stærkeste fællesskab, fagligt og fagforeningsmæssigt.

For mig har det været et ønske i mange år at forene os. Og i det seneste halvandet år har formandskabet i FaKD og i forbundet arbejdet for at formulere en fælles vision om en styrket profession, hvor FaKD videreføres som et fagligt selskab i Kost og Ernæringsforbundet.

Vi, to formandskaber og to hovedbestyrelser, glæder os derfor til at folde visionerne ud på vores respektive generalforsamlinger den 26. maj. For os er det indlysende rigtigt at samle alle ernæringsprofessionelle i én organisation. Vi håber, I er med os.

"Det giver en dejlig tryghedsfølelse at stå sammen og være fælles. Det giver utrolig meget mening at samle os nu og i fremtiden, hvis vi vil være så stærke som muligt. Vi har en masse håb og drømme for vores medlemmer og fagligheden, og jeg er sikker på, at vi kan høste meget mere frugt, hvis vi samler energien og kræfterne. Jeg tror på at vores ambitioner bedre indfries samlet end adskilt og håber på et positivt JA til generalforsamlingen.

Seneste fagbladsartikler

ligestilling

Ledelse: Skab ligestilling − også på kvinde-arbejdspladsen

Køn: Ligestilling − er det overhovedet relevant at tale om på arbejdspladser, hvor størstedelen af personalet består af kvinder?
bæredygtighed

Bæredygtighed i medvind

Ambitioner: Kost og Ernæringsforbundets medlemmer knokler derudaf for at gøre de professionelle køkkener mere bæredygtige.
Sundhed og kost

Sverige fører stort − hvordan får vi mere økologi i de offentlige køkkener?

Rapport: 39 procent versus 22 procent. Vi opfatter Danmark som et forgangsland, når det kommer til at indføre økologi.
profil

Maddannelse i babyhøjde

Profil: Signe Severin søsatte for et år siden online-universet Karlas Køkken, hvor hun giver nybagte forældre tips og madopskrifter.
corona

Forbundets corona-helte

Det strømmede ind med mails og henvendelser, da Kost og Ernæringsforbundet efterlyste medlemmer, der har gjort en helt særlig indsats i covid-19-året.
Sundhed og kost

Laver mad ud fra forsigtighedsprincippet

Kantineleder Brian Glenn Pedersen holder sig til velafprøvede opskrifter, når han laver mad til børnene på Søndervangskolen i Viby J.
Se alle