penge
15.09.2023

Økonomi under din videre- og efteruddannelse

Der er ofte mange spørgsmål omkring økonomi, når du skal efter eller videreuddanne dig. Hvordan får jeg økonomien til at hænge sammen under min uddannelse?

Når du går i gang med en efter- eller videreuddannelse, er det først og fremmest vigtigt, at du har styr din økonomi, mens du uddanner dig. Her er en oversigt over de mest almindelige støtteordninger. Men du er altid velkommen til at ringe til uddannelseskonsulent Gerda K. Thomassen på 31 63 66 00.

Statens voksenuddannelse - SVUSVU er en uddannelsesstøtte, der gives til at efter- eller videreuddanne medarbejdere på folkeskole-, gymnasialt eller videregående niveau. SVU er en kompensation for de timer, en medarbejder er fraværende på sit arbejde for at deltage i uddannelse. SVU kan enten udbetales direkte til medarbejderen i stedet for løn - eller den kan gå til arbejdsgiver, som så udbetaler løn.

Læs mere om SVU lige her.

VEU-godt­gø­rel­seSkal du eller din medarbejder på AMU-kursus, kan du søge VEU-godtgørelse. Det dækker dit tab af løn, når du tager denne form for erhvervsrettet efteruddannelse for voksne. Du kan også søge tilskud til transport.

På den måde kan VEU-godtgørelsen gøre det lettere at komme på kursus eller sende en medarbejder på kursus, da virksomheden ikke skal dække hele udgiften selv.

Læs mere om VEU lige herOmstillingsfondenUfaglærte og faglærte kan få op til 10.000 kr. om året til efteruddannelse fra Omstillingsfonden. Alle i målgruppen kan søge penge til at deltage i et eller flere moduler på en på akademi- eller diplomuddannelse.

Læs mere om omstillingsfonden lige her

Statens kompetencefondSom ansat i staten, har du mulighed for at få støtte fra Den Statslige Kompetencefond, til at få dine drømme på kompetencefronten opfyldt.

Læs mere om det her

Alt om videre- og efteruddannelse

Se alle
Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.