ghita
Fagblad 4, 2018

Ghita Parry, formand

Leder: Ny, stærkere hovedorganisation

FTF og LO, de to største hovedorganisationer i fagbevægelsen, har slået sig sammen i en kæmpeorganisation, der repræsenterer 1,5 millioner lønmodtagere. Det er historisk, det er godt, og det bliver spændende at være med til at udvikle den nye organisation.

Mens denne leder skrives, er vi mod alle forhåbninger og forventninger stadig i gang med at forhandle overenskomsterne for 2018. Det har været et langt og opslidende forløb, men vidner også om, at fagbevægelsen står usædvanligt stærkt og samlet, forenet af den meget omtalte musketer-ed og et intenst ønske om at finde ‘En løsning for alle’.

Og – uden sammenhæng i øvrigt – giver det måske et rigtigt godt billede på, hvorfor det er mere oplagt end nogensinde at samle fagbevægelsen yderligere – som det altså netop er sket.

I Kost & Ernæringsforbundet har vi hele vejen igennem bakket op om fusionen. Jeg er overbevist om, at en samlet fagbevægelse vil stå stærkere i arbejdet på at forbedre løn og arbejdsvilkår for lønmodtagerne. Vi vil desuden få langt større politisk indflydelse og mulighed for at påvirke samfundets velfærd og økonomi.

Det er en stor organisation. Og jeg er heller ikke så blåøjet, at jeg tror, at alt bliver enkelt. Vi er mange, der skal blive enige. Mange, der skal finde en forståelse for andres behov. Mange kulturer, der skal forenes: en mande- og en kvindearbejdskultur, sikkerhedssko og høje hæle, lang, kort eller ingen uddannelse. Og ikke mindst offentligt ansatte og privat ansatte, som mange ser som modsætninger eller uforenelige størrelser. Jeg er ikke enig. Tværtimod er vi hinandens forudsætninger. Offentligt ansatte sørger for velfærd til hele arbejdsstyrken. De privatansatte må til gengæld medfinansiere den offentlig sektor. En stærk fagbevægelse skal bidrage til at øge vores respekt for hinanden. Som lønmodtagere har vi jo grundlæggende de samme behov for gode løn og arbejdsvilkår, uanset om vi er offentligt eller privat ansat.

Jeg har en forventning om, at sammenlægningen betyder udvikling. Og på andre punkter afvikling. Vi skal skabe en mere moderne lokal struktur, de lokale afdelinger skal fungere i overensstemmelse med hovedorganisationens værdier, og de skal bevare deres partipolitiske uafhængighed. Vi skal tage lederskab for udvikling af den danske model, vi skal tiltrække flere medlemmer og ja, opgaverne står i kø.

Selvom fusionen er blevet omtalt som et bryllup, er vi jo ikke gift, men gået sammen for at udvikle hinanden. Jeg er sikker på, at vi har mere til fælles end det, der skiller os. Og jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet og udvikle en stærkere organisation med to stærke kvinder i spidsen og 1,5 millioner lønmodtagere i ryggen.

Seneste fagbladsartikler

ligestilling

Ledelse: Skab ligestilling − også på kvinde-arbejdspladsen

Køn: Ligestilling − er det overhovedet relevant at tale om på arbejdspladser, hvor størstedelen af personalet består af kvinder?
bæredygtighed

Bæredygtighed i medvind

Ambitioner: Kost og Ernæringsforbundets medlemmer knokler derudaf for at gøre de professionelle køkkener mere bæredygtige.
Sundhed og kost

Sverige fører stort − hvordan får vi mere økologi i de offentlige køkkener?

Rapport: 39 procent versus 22 procent. Vi opfatter Danmark som et forgangsland, når det kommer til at indføre økologi.
profil

Maddannelse i babyhøjde

Profil: Signe Severin søsatte for et år siden online-universet Karlas Køkken, hvor hun giver nybagte forældre tips og madopskrifter.
corona

Forbundets corona-helte

Det strømmede ind med mails og henvendelser, da Kost og Ernæringsforbundet efterlyste medlemmer, der har gjort en helt særlig indsats i covid-19-året.
Sundhed og kost

Laver mad ud fra forsigtighedsprincippet

Kantineleder Brian Glenn Pedersen holder sig til velafprøvede opskrifter, når han laver mad til børnene på Søndervangskolen i Viby J.
Se alle