Kost, ernæring og sundhed

Kurser og efteruddannelse: Fødevareproduktion, hygiejne og fødevaresikkerhed

Dyk ned i kostens detaljer på en ny måde, med et kursus eller en efteruddannelse der har fokus på fødevareproduktion, hygiejne og/eller fødevaresikkerhed, og udforske nye sider af dit fag, som kan være med til at udvide dine kompetencer

AMU-kurser

Stort udvalg af AMU-kurser

Lad dig inspirere af nye trends og styrk din faglige viden og kompetencer med et AMU-kursus. 

På voksenuddannelse.dk finder du en oversigt over aktuelle AMU-kurser. Under området "Mad til grupper med varierede behov for ernæring", finder du målrettede tilbud til ernæringsassistenter. Ring til Kost og Ernæringsforbundet på 31 63 66 00, hvis du har behov for hjælp med at finde det rigtige kursus.

Akademiuddannelser

Akademiuddannelse i ernæring

Uddannelsen giver dig kompetencer til selvstændigt at planlægge, lede og optimere produktion af ernæringsrigtige måltider i storkøkkener, kantiner og lignende. På uddannelsen lærer du både om måltidsproduktion og om ledelse, eksempelvis personaleledelse, mad-, måltids- og menuplanlægning, fødevaresikkerhed, budget og regnskab mv. 

Uddannelsen henvender sig til ernæringsassistenter, kokke, gastronomer og andre med en fødevarerettet erhvervsuddannelse. Læs mere her.

Akademiuddannelsen i proces, laboratorie- og fødevareteknologi

Uddannelsen klæder dig på til at lede forsøg og projekter inden for fx fødevarebranchen eller medicinalindustrien.

Du får viden om produktion, udvikling og kontrol af produkter, og du lærer om hygiejne, sikkerhed og lovgivning. Uddannelsen henvender sig fx til dig, der har erfaring som procesoperatør eller laborant og gerne vil kvalificere dig til at blive tekniker, specialist, team- eller projektleder. Du kan også have en baggrund inden for mad og ernæring. Læs mere her.

Diplomuddannelser

Ernæringsfaglig diplomuddannelse

På uddannelsen får du indsigt i betydningen af kostens sammensætning og lærer at formidle de rette kostvaner til forskellige målgrupper.

Du får bl.a. viden om de biokemiske og fysiologiske processer, der sker, når kroppen omsætter fødevarer til energi og næringsstoffer og lærer også om sammenhængen mellem ernæring og sygdom.

Uddannelsen henvender sig til dig, som ønsker yderligere praktisk viden og erfaring med fødevarer, god og sund ernæring og en bred kommunikation om kost og sundhed. Læs mere her.

Masteruddannelser

Master i humanistisk sundhedsvidenskab og praksisudvikling

Uddannelsens fokus er humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver på sundhed og sygdom. Den ruster dig til at arbejde med udvikling og ledelse i sundhedssektoren. 

Du beskæftiger dig med håndtering af patienternes behov, udvikling af det tværfaglige samarbejde og prioritering af de økonomiske ressourcer. 

Uddannelsen henvender sig til medarbejdere i sundhedssektoren, der ønsker en videreuddannelse, der sætter deres daglige arbejde i nyt perspektiv. Læs mere her.

Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Uddannelsen introducerer til metoder og teknologier, der gør fremstillingen af fødevarer mere bæredygtig i alle led - uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden.

Du lærer, hvordan man kan arbejde innovativt med fødevarer og processer og balancere krav til en bæredygtig produktion med krav til sikkerhed, produktivitet og økonomi.

Uddannelsen henvender sig til ansatte i fødevareindustrien og hos kontrolmyndighederne. Du kan fx være kvalitets- eller produktionschef.

Undervisningen foregår online og på engelsk. Læs mere her.

Alt om videre- og efteruddannelse

Se alle
Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.