Sundhed

Kurser og efteruddannelse: Bæredygtighed, økologi og madspild

Syntes du at fagområder som bæredygtighed, økologi og bekæmpelse af madspild er spændende? Så har du gode muligheder for at udvide din viden og dine kompetencer med et kursus eller en efteruddannelse.

AMU-kurser

Stort udvalg af AMU-kurser

Lad dig inspirere af nye trends og styrk din faglige viden og kompetencer med et AMU-kursus. 

På voksenuddannelse.dk finder du en oversigt over aktuelle AMU-kurser. Under området "Mad til grupper med varierede behov for ernæring", finder du målrettede tilbud til ernæringsassistenter. Ring til Kost og Ernæringsforbundet på 31 63 66 00, hvis du har behov for hjælp med at finde det rigtige kursus.

Akademiuddannelser

Akademiuddannelse i ernæring

Uddannelsen giver dig kompetencer til selvstændigt at planlægge, lede og optimere produktion af ernæringsrigtige måltider i storkøkkener, kantiner og lignende. På uddannelsen lærer du både om måltidsproduktion og om ledelse, eksempelvis personaleledelse, mad-, måltids- og menuplanlægning, fødevaresikkerhed, budget og regnskab mv. 

Uddannelsen henvender sig til ernæringsassistenter, kokke, gastronomer og andre med en fødevarerettet erhvervsuddannelse. Læs mere her.

Diplomuddannelser

Ernæringsfaglig diplomuddannelse

På uddannelsen får du indsigt i betydningen af kostens sammensætning og lærer at formidle de rette kostvaner til forskellige målgrupper.

Du får bl.a. viden om de biokemiske og fysiologiske processer, der sker, når kroppen omsætter fødevarer til energi og næringsstoffer og lærer også om sammenhængen mellem ernæring og sygdom.

Uddannelsen henvender sig til dig, som ønsker yderligere praktisk viden og erfaring med fødevarer, god og sund ernæring og en bred kommunikation om kost og sundhed. Læs mere her.

Masteruddannelser

Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Uddannelsen introducerer til metoder og teknologier, der gør fremstillingen af fødevarer mere bæredygtig i alle led - uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden.

Du lærer, hvordan man kan arbejde innovativt med fødevarer og processer og balancere krav til en bæredygtig produktion med krav til sikkerhed, produktivitet og økonomi.

Uddannelsen henvender sig til ansatte i fødevareindustrien og hos kontrolmyndighederne. Du kan fx være kvalitets- eller produktionschef.

Undervisningen foregår online og på engelsk. Læs mere her.

Alt om videre- og efteruddannelse

Se alle
Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.