Videofil
play_arrow

Kompetenceudvikling kan mindske CO2-udslip

Kost og Ernæringsforbundet er kommet med syv forslag til, hvordan de offentlige køkkener kan gøres mere bæredygtige.

Den grønne omstilling er vigtig, men omstilling kræver ambitioner, initiativ og handling. Derfor er Kost og Ernæringsforbundet kommet med syv forslag til, hvordan vi kan nedbringe de offentlige køkkeners CO2-udslip.

Et af forslagene er, at vi skal have mindsket CO2 fra indkøbte fødevarer i de offentlige køkkener med 25 procent, og et andet forslag, som kan nedbringe udslippet, handler om kompetenceudvikling. En kompetenceudvikling af de ansatte i køkkenerne, vil nemlig kunne ruste dem bedre til omstillingen. Og opbakningen fra de ansatte er der. En intern undersøgelse lavet af os viser, at 86 procent af de ansatte allerede har planer om at fokusere mere på bæredygtighed.

Kompetenceudviklingen vil efter vores beregninger koste omkring 80 millioner, og dette kræver politisk opbakning. I den næste udgave af fagbladet kan du læse et interview med Heino Knudsen (S), der er formand for Region Sjælland og regionernes Udvalg for Miljø og Ressourcer. Han roser forslagene, men han påpeger også, at de kræver samarbejde mellem regioner, kommuner og stat.

Derfor håber vi, at forslagene kan være med til at rykke ved den grønne omstilling, og at der kommer mere fokus på bæredygtighed i de offentlige køkkener.

Du kan læse hele udspillet i PDF'en herunder. 

Bæredygtigt

Køkkener kan rykke på CO2

Bæredygtigt: Inden 2025 skal offentlige køkkener have reduceret deres CO2-aftryk fra indkøbte fødevarer med 25 procent, lyder det i Kost og Ernæringsf
ghita

Leder: Kurs mod grønnere køkkener

Vi har glædet os rigtig meget til at præsentere forbundets nye udspil til, hvordan vi gør de offentlige køkkener mere bæredygtige.
bæredygtighed

Pressemeddelelse: Offentlige køkkener skal reducere CO2-aftryk

Pressemeddelelse: Inden 2025 skal offentlige køkkener i Danmark have reduceret CO2-udledninger fra indkøbte fødevarer med 25 procent.
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk