Kompetenceudvikling kan mindske CO2-udslip
Den grønne omstilling er vigtig, men omstilling kræver ambitioner, initiativ og handling. Derfor er Kost og Ernæringsforbundet kommet med syv forslag til, hvordan vi kan nedbringe de offentlige køkkeners CO2-udslip.
Et af forslagene er, at vi skal have mindsket CO2 fra indkøbte fødevarer i de offentlige køkkener med 25 procent, og et andet forslag, som kan nedbringe udslippet, handler om kompetenceudvikling. En kompetenceudvikling af de ansatte i køkkenerne, vil nemlig kunne ruste dem bedre til omstillingen. Og opbakningen fra de ansatte er der. En intern undersøgelse lavet af os viser, at 86 procent af de ansatte allerede har planer om at fokusere mere på bæredygtighed.
Kompetenceudviklingen vil efter vores beregninger koste omkring 80 millioner, og dette kræver politisk opbakning. I den næste udgave af fagbladet kan du læse et interview med Heino Knudsen (S), der er formand for Region Sjælland og regionernes Udvalg for Miljø og Ressourcer. Han roser forslagene, men han påpeger også, at de kræver samarbejde mellem regioner, kommuner og stat.
Derfor håber vi, at forslagene kan være med til at rykke ved den grønne omstilling, og at der kommer mere fokus på bæredygtighed i de offentlige køkkener.
Du kan læse hele udspillet i PDF'en herunder.
Læs mere om bæredygtighed
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.