Næstformanden i P4: Offentlige køkkener inspirerer private kostvaner
Radiointerview: Næstformand Michael Allerup Nielsen med i P4 eftermiddag
Pressemeddelelse: Den grønne omstilling kræver flere ernæringsassistenter
Det kræver den rette faglærte arbejdskraft, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling i de offentlige køkkener.
Danmarks har fået en handlingsplan for plantebaserede fødevarer
Artikel: Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer får opbakkning hos Vegetarisk Foreningen
Plejecenter Højgården viser vejen med en mere miljøvenlig kost
Artikel: Personalet i køkkenet på Plejecenter Højgården arbejder på at gøre maden mere plantebaseret som en del af deres grønne omstilling
Sådan kom Koldings plejehjem i gang med bæredygtighed
Selvom mange er ivrige for at få taget hul på den grønne omstilling i køkkenet, så kan det være svært at komme i gang. Måske har de fundet en løsning i Kolding.
Nye nordiske næringsstofanbefalinger
De nordiske næringsstofanbefalinger for 2023 understreger behovet for at reducere kødforbruget og øge indtaget af planterige fødevarer.
Børn og unge interesserer sig i mindre grad for klimavenlig mad
En ny rapport fra Arla fonden viser, at de unges interesse for klima er faldet drastisk på blot tre år
Regeringen åbner for plantebaseret alternativ i flere offentlige køkkener
Minister for fødevarer satser på at præsentere en større handlingsplan for plantebaserede fødevarer inden sommer
Pressemeddelelse: Køkkenpris bør få politikere i tænkeboks
Kost og Ernæringsforbundet samt FOA håber, at Køkkenprisen 2022 kan få politikere til at genoverveje planer for madproduktion på Nyt Hospital Nordsjælland
Madspild: Der skal zoomes ind på det enkelte køkken
Ekspert: Køkkener mangler viden om og inspiration til, hvad man konkret kan gøre i de enkelte køkkener for at undgå madspild
Flere offentlige køkkener oplever udfordringer med den bæredygtige omstilling
Ny rapport beskriver de offentlige køkkeners arbejde med sund og bæredygtig mad og de udfordringer de har.
Uddannelse i bæredygtighed
Med en uddannelse i bæredygtighed kan du være med til at sætte en bæredygtig og klimavenlig dagsorden på din arbejdsplads.
Grønnere køkkener kræver konkrete politiske mål
Hvis den grønne omstilling i vores offentlige køkkener skal lykkes, mangler der konkrete politiske målsætninger, og en fælles metode til at opgøre vores CO2-aftryk på.
Der ligger en kæmpe CO2-gevinst i at ændre vores kostvaner
Næstformand i Kost og Ernæringsforbundet og fødevareministeren glæder sig over, at der er kommet kostråd til professionelle køkkener
Grøn adfærd gælder også indkøb
Indkøbsaftale gøre det nemmere at handle bæredygtigt
CO2’en skal skæres i daginstitutioner
De officielle Kostråd er gjort praktisk anvendelige for ernæringsprofessionelle i daginstitutioner, skoler og kantiner
Medlemmer efterspørger politisk vilje
Politikere i hele landet skal sætte barren, når det kommer til bæredygtighed.
Kvalitet og grøn omstilling kræver plads i budgettet
I Randers Kommune har man i flere år både reduceret budgetterne med 0,5% og ikke tilpasset dem til de stigende priser.