corona
Fagblad 2, 2021

Tekst: Tenna Hjortnæs

Forbundets corona-helte

Det strømmede ind med mails og henvendelser, da Kost og Ernæringsforbundet efterlyste medlemmer, der har gjort en helt særlig indsats i covid-19-året. Rigtig mange medlemmer har ydet en helt ekstraordinær indsats, og mange har været en støtte og inspiration for kollegaer. Forbundets indbakke modtog over 50 indstillinger. Så det har været svært at vælge de medlemmer, der skulle modtage en anerkendelse for deres indsats. Forbundet og forbundets regionsformænd valgte dog at udvælge fem fordelt ud over hele landet, der skulle modtage en særlig tak. Derfor har regionsformændene på det seneste haft travlt med at få overrasket og overleveret anerkendelsen af de udvalgte medlemmers indsats på deres arbejdspladser. 

Hovedstaden

Sundhed og kost

 

Susanne Freilev, der arbejder som kostfaglig eneansvarlig i Børnehuset Kirstinevang, var indstillet af sin kostfaglige kollega Pernille Munkholm Jensen. De to arbejder i hver deres institution. Men det har ikke stoppet Susanne Freilev fra at hjælpe Pernille Munkholm Jensen i forbindelse med et stressforløb. Tit og ofte er det Susanne Freilev, der tager bolden, når der skal koordineres mellem de kostfaglige kollegaer i distriktet. I det hele taget er hun kendt for altid at have et hjælpende råd eller inspirerende tips til sine kollegaer. Nu skal Susanne Freilev have lidt tilbage, mente både Pernille Munkholm Jensen og regionsformand Marianne Vilsbøll Jacobsen. Ikke mindst i lyset af et udfordret efterår for Susanne Freilev, der blandt andet blev ramt af corona.

Nordjylland

Sundhed og kost

 

I det vestlige Nordjylland blev det Inga Munk, der skulle hyldes. Inga Munk arbejder som ernæringsassistent på Solhjem Ældrecenter i Østerild ved Thisted. Det var også her, at regionsformand Marian Aagaard overraskede Inga Munk med blomster og chokolade. “Inga Munk er en fantastisk god kollega, der er omsorgsfuld, pligtopfyldende, har overblik, arbejder gerne ekstra hårdt og giver en ekstra hånd. Specielt i perioder hvor vi i køkkenet har været ramt af sygdom. Under corona har Inga Munk formået i alle situationer at bevare sit gode humør og holde den faglige fane højt,” lød det i indstillingen fra kollega Else Kloster Escherich.

“Har man glemt noget, er det sikkert og vist, at Inga har husket det. Hun klarer bare alle situationer, hvor vi ikke alle har kunnet svare vores job til fulde,” uddybede Else Kloster Escherich.

Sjælland

Sundhed og kost

 

Omsorg og overskud var to af nøgleordene, da Nina Frederiksen fra Hårlev Centralkøkken indstillede sin kollega køkkenassistent Rikke Lund Nielsen til prisen. “Hun drager omsorg og spørger til, hvordan man har det. Det er ofte Rikke Lund Nielsen, man går til, hvis man er i tvivl om noget. Hun har altid et par ekstra minutter til at hjælpe en, selvom hun så lige skal løbe lidt hurtigere for at nå sit eget. Når der er travlt, beholder hun overblikket og finder løsninger,” forklarede Nina Frederiksen og tilføjede, at hun aldrig har set Rikke Lund Nielsen sur eller tvær, Heller ikke i pressede situationer. Regionsformand Rikke Kristensen overrakte sammen med Nina Frederiksen blomster og chokolade til Rikke Lund Nielsen.

Syddanmark

Sundhed og kost

 

På Odense Universitetshospital har Tina Johansen, ernæringsassistent og vejleder for eleverne i hospitalskøkkenet, taget en ekstra tørn under corona. Formelt set hører eleverne under Lise Lotte Hjorth Sørensen, der har indstillet Tina Johansen.

“Men i en tid, hvor jeg ikke kan komme i køkkenet pga. et forsigtighedsprincip ift. covid-19, er det Tina Johansen, som tager ekstra hånd om de elever, vi har ansat. Tina holder ekstra øje med deres trivsel, spørger til dem og står altid på elevernes side, når de bliver klemt. Tina skal have anerkendelse for hendes store arbejde for eleverne, og at hun holder hånden under og over eleverne,” skrev Lise Lotte Hjorth Sørensen i sin indstilling. Sammen med regionsformand Jette Nielsen fik hun vist, hvor meget den ekstra indsats har betydet for holdet.

Midtjylland

Sundhed og kost

 

Ikke mindre end tre kollegaer havde indstillet Ellen Rosenvinge Hesselberg, der arbejder som ernæringsleder på Plejecenter Bøgely i Højslev. I indstillingerne var det først og fremmest Ellen Rosenvinge Hesselbergs gåpåmod, gode humør, opfindsomhed og hjælpsomhed, der blev fremhævet. “Ellen har altid ja-hatten på, aldrig siger hun nej til noget, alt kan lade sig gøre, og hun er altid af den mening, at det prøver vi da bare lige. Ellen har en smilende, rolig og tillidsvækkende facon, der gør, at vore beboere også gerne vil gå i køkkenet. Ellen kan redde enhver situation og er hurtigt klar med en ekstra kop kaffe og en hjemmebagt småkage, hvis det lige er det, der skal til for at redde en akut opstået krise,” stod der i en af indstillingerne.

ligestilling

Ledelse: Skab ligestilling − også på kvinde-arbejdspladsen

Køn: Ligestilling − er det overhovedet relevant at tale om på arbejdspladser, hvor størstedelen af personalet består af kvinder?
bæredygtighed

Bæredygtighed i medvind

Ambitioner: Kost og Ernæringsforbundets medlemmer knokler derudaf for at gøre de professionelle køkkener mere bæredygtige.
Sundhed og kost

Sverige fører stort − hvordan får vi mere økologi i de offentlige køkkener?

Rapport: 39 procent versus 22 procent. Vi opfatter Danmark som et forgangsland, når det kommer til at indføre økologi.
Se alle