Trine
28.03.2023

FaKD deltager i "Arbejdsgruppe for kvalitetsstandard for forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom"

FaKD er inviteret med i Sundhedsstyrelsens “Arbejdsgruppe for kvalitetsstandard for forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom”.

Første møde i arbejdsgruppen var torsdag d. 23.marts og her deltog næstformand for FaKD, Trine Klindt på vegne af de kliniske diætisterne. 

Det er en kamp at få talt fagligheden ind, men ikke desto mindre yderst vigtigt, når der er tale om kvalitetsstandarder. Spørgsmålet er, om politikerne på Christiansborg og KL vil have tilbud der er lette at administrere eller om de virkelig vil have en god kvalitet? Det handler selvfølgelig (som altid) om økonomi, men rekrutterings problematikken får også indflydelse på kvaliteten. 

Vi er dog håbefulde efter dette første møde, hvor der var bred opbakning om, at de rette faglige kompetencer er nødvendige at skrive ind i kvalitetsstandarderne, for at sikre netop kvaliteten i forebyggelsestilbuddene til borgere med kronisk sygdom OG multisygdom. Det er desuden nødvendigt at samarbejde tværfagligt og arbejde på tværs - med borgerens behov og ønsker i centrum. 

Vi glæder os til næste møde her i foråret!  

Seneste artikler

Diætisten_Februar '24

Diætisten februar 2024

Diætistens februarudgave skulle gerne være landet i din postkasse.
Back to School

Bliv specialist i 'Klinisk ernæringsbehandling af mennesker i ernæringsrisiko'

FaKD har længe arbejdet på at lave specialistkurser på et akademisk niveau til medlemmer, som er kliniske diætister, indenfor den kliniske ernæring.
Wegovy

Behandling af overvægt skal være trestrenget – slankemedicin kan ikke stå alene

Det er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt - og slet ikke meningen.
Diætist forebyggelse kronisk syge

Nye kvalitetsstandarder for ernæringsbehandling af kronisk syge

Sundhedsstyrelsens nye kvalitetsstandarder indeholder bl.a. krav om kostvejledning eller diætbehandling til borgere med kroniske sygdomme som KOL, diabetes og kræft
Tillykke

Tillykke til de nye dimittender

Kære nyudklækkede kliniske diætister - stor tillykke med endt uddannelse efter 3,5 års flid og velkommen i vores faglige fællesskab.
Se alle