ghita
Fagblad 2, 2021

En formands dagbog under OK-forhandlinger

Der er ikke plads til meget andet i kalenderen hos en formand i fagbevægelsen, når den står på overenskomstforhandlinger. Ghita Parry har derfor i de seneste mange uger siddet med til forhandlinger på både fysiske, men først og fremmest til virtuelle møder. Fagbladet har fået lov til at bringe dele af hendes dagbog fra de sidste uger under forhandlingerne. Der har trods alt også været tid til andet end forhandlinger. Blandt andet webinar med forbundsmedlemmer og sønnens vasketøj.

1. februar:

Endelig er den sidste vintermåned i gang. Den går hurtigt og vil for mit vedkommende veksle mellem kælketure og OK21-forhandlinger. Jubiii.

2. februar:

Samarbejdet og tilliden til hinanden i Sundhedskartellet er i top. Både forud, under og efter dagens OK21-forhandlinger med arbejdsgivere i Kommunernes Landsforening.

Sundhed og kost

 

3. februar:

Har netop sendt mine kollegaer i CO10, mange OK21-kram og gode tanker deres vej. I morgen skal overenskomsten på statens område forhandles hjem. Det bliver svært, men vi er godt forberedte. Jeg tror på et resultat i løbet af weekenden.

4. februar:

Webseminarer i forbundet spænder vidt: forleden om sexisme og krænkende adfærd − i dag om De officielle kostråd. Uanset emnet er medlemmerne interesserede og videbegærlige. FEDT!

7. februar:

Det er den skønneste weekend længe. Vi må ud i kulden og gå, for jeg er rastløs. Jeg ved, at gode kollegaer forhandler dag og nat for at få vores overenskomst på statens område i hus. Og det kom den sent lørdag aften. HURRA!

8. februar:

It’s been a hard day’s work med seks virtuelle og vigtige møder i streg. Nu trænger jeg til at røre mig.

Sundhed og kost

 

10. februar:

En dejlig digital dag sammen med forbundets gode og fremsynede hovedbestyrelse; fokus på bl.a. OK, ledere, strategi, GDPR, kandidater, kost.dk.

11. februar:

Ikke alt er OK21. Et vel-komment break fra mine mange digitale OK-møder. Sønnen er hjemme fra Livgarden et par dage.

Sundhed og kost

 

12. februar:

I det pivkolde og fantastiske vejr tropper fagbevægelsen op for at heppe på os OK-forhandlere, lige inden vi går i gang med de afsluttende forhandlinger med KL.

Sundhed og kost

 

15. februar:

Ret træt, ret tilfreds; vi er enige med KL om den generelle OK de næste tre år. Medlemmerne tager godt imod resultatet, det er jeg også ret glad for.

20. februar:

Sådan!

Sundhed og kost

 

22. februar:

Tidlig mandag morgen og stadig i gang i Sundhedskartellets specielle OK-forhandlinger med regionerne. Det trækker uuuuuuud.

27. februar:

Endelig kan jeg underskrive vores to specielle forlig mellem Sundhedskartellet, regioner og kommuner.

Sundhed og kost
ligestilling

Ledelse: Skab ligestilling − også på kvinde-arbejdspladsen

Køn: Ligestilling − er det overhovedet relevant at tale om på arbejdspladser, hvor størstedelen af personalet består af kvinder?
bæredygtighed

Bæredygtighed i medvind

Ambitioner: Kost og Ernæringsforbundets medlemmer knokler derudaf for at gøre de professionelle køkkener mere bæredygtige.
Sundhed og kost

Sverige fører stort − hvordan får vi mere økologi i de offentlige køkkener?

Rapport: 39 procent versus 22 procent. Vi opfatter Danmark som et forgangsland, når det kommer til at indføre økologi.
Se alle