Placeholder for media

08.06.2018

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om vegansk kost til småbørn

Hvis spædbørn udelukkende får tilbudt vegansk kost, anbefaler sundhedsstyrelsen nu tre ting for at sikre barnets vækst: At søge rådgivning hos autoriseret klinisk diætist, at amme barnet eller give modermælkserstatning i mindst to år, og give et tilskud af B12-vitamin.

Sundhedsstyrelsen anbefaler dog stadig ikke udelukkende at give vegansk kost til spædbørn og småbørn, fordi, som de skriver ”(…)det kan være meget vanskeligt at opfylde barnets ernæringsbehov de første leveår med denne kostform”, som de skriver.

Anbefalingerne er et opdateret afsnit i ’Håndbog for sundhedspersonale om ernæring til småbørn og spædbørn’, fra 30. maj 2018.

Det siger Sundhedsstyrelsen om vegansk kost til småbørn

  • Vegansk kost til spædbørn og småbørn kan ikke anbefales, idet det kan være meget vanskeligt at opfylde barnets ernæringsbehov de første leveår.
  • Barnet bør ammes i mindst to år og få tilskud af B12-vitamin, hvis familien insisterer på denne kostform.
  • Få rådgivning hos en klinisk diætist, og følg nøje barnets vækst, da der er risiko for, at de vokser dårligt.

(Kilde: Sundhedsstyrelsens håndbog for sundhedspersonale om ernæring til småbørn og spædbørn).

Børn og unge

Ny forskning: Forebyggelse af overvægt skal tænkes helt om

"Vi har ganske enkelt ikke fundet overbevisende dokumentation for, at de overvægtsforebyggende indsatser, vi kender til, rent faktisk virker.”
ældre

Ny undersøgelse: Flere ældre med overvægt og diabetes

Danskerne lever længere og med flere gode leveår. Men der er plads til forbedringer - flere ældre lever med diabetes og overvægt.
Kost, ernæring og sundhed

Sundhedsfremme og forebyggelse

Ernæringsprofessionelle i Kost og Ernæringsforbundet er de faggrupper, som uddannes i det etablerede uddannelsessystem.....
Se alle