Køkkenvæg OK18 logo
OK18

06.01.2021

Statsligt ansatte bliver desværre sat ned i løn

Hvis du er statslig ansat vil du med udbetalingen af din løn for februar måned opleve, at din løn er blevet sat ned. Det vil umiddelbart være med et mindre beløb, men det er ganske usædvanligt, at lønnen for de statslige ansatte bliver sat ned.

Det skyldes, at den såkaldte reguleringsordning denne gang udmønter mere negativt, end det var muligt at forudse, da overenskomsten i 2018 blev indgået. Den negative udmøntning skyldes det økonomiske tilbageslag, som følger af Corona-krisen og som har påvirket den private lønudvikling negativt.

Det bliver en smule teknisk, når forklaringen på, hvorfor du, som ansat i staten, nu vil opleve at få mindre i løn. En del af overenskomst omhandler en reguleringsordning, som har påvirkning på om din løn stiger, falder eller forbliver det samme. Tallene til udregningen af reguleringsordningen pr. 1. februar 2021 er nu alle på plads, og det er resulteret i en negativ udmøntning på: -0.90%. Men da der var aftalt en generel lønstigning på 0,68% bliver nettoudmøntning dermed: - 0,22 pct. På grund af niveauforskydningen svarer det til, at lønnen sættes ned med 0,25 pct. pr. 1.2.21.
I gennemsnit for Kost og Ernæringsforbundets medlemmer svarer det til en lønnedgang på 66 kroner pr. måned før der betales skat.

Kost og Ernæringsforbundet anerkender, at det vil medføre tab af indkomst for dig, der arbejder på det statslige område, men vi står samtidig også ved det resultat, der blev indgået ved OK18. Og vi mener fortsat, at vi står bedst ved, at fastholde reguleringsordningen også selvom den helt usædvanligt denne gang udmønter i nedgang af de statslige lønninger. Det gælder os og den samlede fagbevægelse.

Har du spørgsmål til de tekniske beregninger eller på anden vis behov for at drøfte din situation, så er du velkommen til at kontakte Forhandlingsafdelingen på 31 63 66 00 eller Kost og Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry, på 24 25 78 03 eller gp@kost.dk.

Relateret indhold

corona

Genåbning af spisesteder: Se reglerne her

Den 21. april genåbner spisesteder og restauranter med krav om bordreservation og coronapas.
ghita

Ghita Parry træder ind i Madkulturens bestyrelse

Formanden skal sammen med resten af bestyrelsen arbejde for at danskernes madkultur og -vaner flytter sig i en bæredygtig retning.
Sundhed og kost

Flere midler til planterig mad og økologi

Kost og Ernæringsforbundet ser positivt på de puljemidler, der er afsat til arbejdet med økologi og planterig mad i de offentlige køkkener.
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk