Regeringen åbner for plantebaseret alternativ i flere offentlige køkkener
De offentlige køkkener skal i højere grad være med i udbredelsen af plantebaserede fødevarer. Det mener SVM-regeringen, som åbner for at give flere danskere mulighed for at vælge det grønne kødfrie-alternativ på hospitaler og i de kommunale kantiner. Fødevareminister Jacob Jensen påpeger i Altinget, at det kræver en udvikling af uddannelseskompetencer:
- De offentlige køkkener skal med og arbejde på den her dagsorden. Der kan være uddannelseskompetencer, der skal løftes, før at det kan lade sig gøre, men vejen er lagt i den retning, det er der ikke nogen tvivl om, udtaler fødevareministeren.
Ifølge Klimarådet udfordrer danskernes nuværende fødevareforbrug ”Danmarks ambition om at være et foregangsland på klimaområdet,” og at de offentlige køkkener kan spille ”en nøglerolle” i omstillingen.
Fødevarestyrelsen udgav tidligere på året en undersøgelse, som skulle vise, hvad der skal til for at få et fast plantebaseret alternativ i de offentlige køkkener. Undersøgelsen viser især, at det er nødvendigt med efteruddannelse og opkvalificering af køkkenpersonale, hvis der skal stilles krav om et fast grønt alternativ.
Af samme årsag vil tiltaget ifølge fødevarestyrelsen ”medføre øgede samlede omkostninger”. Det estimeres helt konkret, at hvert af Danmarks knap 9.000 offentlige køkkener i gennemsnit vil have behov for at efteruddanne to medarbejdere, der hver især har behov for minimum fire kursusdage.
Læs mere hos Altinget her.
*Bemærk, at artiklen er bag betalingsmur
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.