vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Offentlige køkkener

Klimarådet fremhæver offentlige køkkener

Ny rapport fra Klimarådet påpeger nødvendigheden af mere fokus på potentialet i de offentlige køkkener
Sundhed

Næstformanden i P4: Offentlige køkkener inspirerer private kostvaner

Radiointerview: Næstformand Michael Allerup Nielsen med i P4 eftermiddag
køkken

Pressemeddelelse: Den grønne omstilling kræver flere ernæringsassistenter

Det kræver den rette faglærte arbejdskraft, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling i de offentlige køkkener.
Plantebaseret mad

Danmarks har fået en handlingsplan for plantebaserede fødevarer

Artikel: Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer får opbakkning hos Vegetarisk Foreningen
Bæredygtighed

Plejecenter Højgården viser vejen med en mere miljøvenlig kost

Artikel: Personalet i køkkenet på Plejecenter Højgården arbejder på at gøre maden mere plantebaseret som en del af deres grønne omstilling
Kolding plejehjem begge

Sådan kom Koldings plejehjem i gang med bæredygtighed

Selvom mange er ivrige for at få taget hul på den grønne omstilling i køkkenet, så kan det være svært at komme i gang. Måske har de fundet en løsning i Kolding.
grøntsager

Nye nordiske næringsstofanbefalinger

De nordiske næringsstofanbefalinger for 2023 understreger behovet for at reducere kødforbruget og øge indtaget af planterige fødevarer.
Sundhed og kost

Børn og unge interesserer sig i mindre grad for klimavenlig mad

En ny rapport fra Arla fonden viser, at de unges interesse for klima er faldet drastisk på blot tre år
bælgrfrugter

Regeringen åbner for plantebaseret alternativ i flere offentlige køkkener

Minister for fødevarer satser på at præsentere en større handlingsplan for plantebaserede fødevarer inden sommer
vindere

Pressemeddelelse: Køkkenpris bør få politikere i tænkeboks

Kost og Ernæringsforbundet samt FOA håber, at Køkkenprisen 2022 kan få politikere til at genoverveje planer for madproduktion på Nyt Hospital Nordsjælland
madspild

Madspild: Der skal zoomes ind på det enkelte køkken

Ekspert: Køkkener mangler viden om og inspiration til, hvad man konkret kan gøre i de enkelte køkkener for at undgå madspild
bæredygtighed

Flere offentlige køkkener oplever udfordringer med den bæredygtige omstilling

Ny rapport beskriver de offentlige køkkeners arbejde med sund og bæredygtig mad og de udfordringer de har.
bæredygtighed

Uddannelse i bæredygtighed

Med en uddannelse i bæredygtighed kan du være med til at sætte en bæredygtig og klimavenlig dagsorden på din arbejdsplads.
Buffet

Grønnere køkkener kræver konkrete politiske mål

Hvis den grønne omstilling i vores offentlige køkkener skal lykkes, mangler der konkrete politiske målsætninger, og en fælles metode til at opgøre vores CO2-aftryk på.
allerup og prehn

Der ligger en kæmpe CO2-gevinst i at ændre vores kostvaner

Næstformand i Kost og Ernæringsforbundet og fødevareministeren glæder sig over, at der er kommet kostråd til professionelle køkkener
Kost, ernæring og sundhed

Kvalitet og grøn omstilling kræver plads i budgettet

I Randers Kommune har man i flere år både reduceret budgetterne med 0,5% og ikke tilpasset dem til de stigende priser.
Sundhed

Og vinderen af Køkkenprisen er…

I går blev vinderen af årets køkkenpris kåret ved et arrangement på Hindsgavl Slot på Fyn.
Emballage vil revolutionere oplevelsen af ældremad

Emballage vil revolutionere oplevelsen af ældremad

Hjemmeservering: Fælleskøkkenet i Sakskøbing udvikler sammen med Aalborg Universitet en måltidskasse, som skal gøre mad til ældre i eget hjem mere lækker og indbydende.
Vis mere