Videofil
play_arrow

Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

16.08.2022

Nyt materiale til borgere med diabetes

Det er vigtigt at passe på sin krop som diabetiker, og her spiller både diætister og professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed en stor rolle.

Nyt materiale, skal hjælpe borgere, med diabetes, til hvordan de bedst passer på deres krop, og vigtigheden af dette når man er diabetiker. Materiale sætter fokus på, hvordan borgere med diabetes kan forebygge gener og følgesygdomme gennem en velkoordineret, tværprofessionel indsats.

Her spiller både diætister og professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed en vigtig rolle. Som ernæringsprofessionelle, kan vi hjælpe borgerne med at tilpasse deres kost, og skabe de livsstilsændringer borgerne har brug for, til sikre et godt liv med diabetes. Kosten har nemlig en væsentlig betydning for diabetikernes velbefinde og mulighed for at leve med, eller måske endda helt afvikle, sygdommen.

Det nye materiale har desuden til formål at styrke en tværfaglig og velkoordineret indsats mod diabetes, hvor sundheds- og ernæringsprofessionelle arbejder sammen. Det nye materiale kan anvendes til at vejlede og informere borgere med diabetes, omkring hvordan de får den rette hjælp og vejledning. Du kan, som ernæringsprofessionel, anvende materialet til at blive klogere på øvrige sundhedsfaglige faggruppers kompetencer og værdi for borgere med diabetes, og hermed hjælpe borgeren bedst muligt ved at kunne henvise til andre fagprofessionelle.

Du kan læse mere, om det nye materiale, samt downloade det her

Om projektet

Kost og Ernæringsforbundet er en del af et fælles AUA-projekt om forebyggelse, pleje, behandling og rådgivning af borgere med diabetes. Projektet blev nedsat i forbindelse med det forlig der blev indgået, i forbindelse med OK18 forhandlingerne. 

Formålet med projektet er at understøtte en tværfaglig og velkoordineret indsats, der fremmer
livsbetingelserne og sundheden for borgere med diabetes. En tidlig indsat kan nemlig være med til at
forebygge unødige indlæggelser og behov for yderligere plejeindsats.

Projektet gennemføres af Sundhedskartellet og KL. 

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.