Kost, ernæring og sundhed

Nyt job - det skal du huske

Tillykke med dit nye job. Få gode råd om hvad du skal være opmærksom på - blandt andet om din ansættelseskontrakt er i orden. Husk også, at du kan få faglig sparring, hvis du får nye arbejdsområder, du ikke kender så godt. 

Tjek din ansættelseskontrakt

Kost og Ernæringsforbundet hjælper med kontrakten

Selvom du sikkert er glad for at få tilbudt et nyt job, så er der nogle vigtige forhold, som du skal have styr på, inden du siger ja til din nye stilling og evt. siger dit nuværende job op. Sørg derfor altid for, at vi hjælper dig med at tjekke dine vilkår og evt. forhandler din løn på plads, inden du skriver under på ansættelseskontrakten – eller beviset.

Ansættelsesbevis

Som offentlige ansat har du altid krav på et ansættelsesbevis og du skal have modtaget det, inden der er gået en måned fra tiltrædelsesdatoen.

Som privat ansat har du ret til et ansættelsesbevis, når du arbejder i mere end 8 timer om ugen i mindst en måned.

Din ansættelseskontrakt eller ansættelsesbevis skal indeholde:

  • Dit og din arbejdsgivers navne og adresser.
  • Arbejdsstedets beliggenhed.
  • Stillingsbetegnelse/jobbeskrivelse.
  • Startdato og evt. slutdato, hvis stillingen er midlertidig.
  • Ferieforhold
  • Opsigelsesvarsel.
  • Løn og pension.
  • Arbejdstid.
  • Henvisning til overenskomster eller andre aftaler, der regulerer arbejdsforholdet, fx i forhold til fravær, sygdom, barsel mv.

 

Nyt job og nye faglige udfordringer?

Måske har du i den forbindelse brug for nogle faglige opdateringer på den målgruppe af borgere eller det faglige område, som du nu skal arbejde med. 

Kost og Ernæringsforbundets medlemmer kan altid søge faglig sparring blandt forbundets faglige konsulenter. De har et bredt kendskab til medlemmernes arbejde, et stort netværk og kendskab til udviklingsopgaver inden for forskellige faglige hjørner af medlemmernes arbejdsfelter. Ring til Politik- og professionsafdelingen på 3163 6600.

Du kan måske have glæde af inspiration fra et nyt fagligt netværk. Dem kan du finde her. Eller har du diætistfaglige spørgsmål, så kontakt FaKD.

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.