Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

08.06.2022

Nye materialer kan hjælpe børnefamilierne med at balancere det søde med det sunde

Danskernes hyggekultur er for sød. Vi har længe haft verdensmesterskabet i indkøb af slik, samtidig med at indtaget af søde drikke er meget højt.

Nyt forskningsprojekt fra DTU Fødevareinstituttet har vist at med de rette materialer, strategier og budskaber, så er det muligt at vende udviklingen. En stor del af materialerne i projekt ’Er du for sød?’ er udviklet direkte med henblik på at støtte undervisning og vejledning omkring søde sager og søde drikke.

De henvender sig til praktikere som fx sundhedsplejersker, tandlæger, tandplejere, skolelærere, forebyggelseskonsulenter, diætister og alle andre, der arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse blandt børn og unge. Materialerne kan bruges samlet eller uafhængigt af hinanden, og kan derfor anvendes i forskellige kommunale indsatser.

Læs mere om projektet og find materialerne

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.