Placeholder for media

15.01.2020

Ny undersøgelse fra Diabetesforeningen

Omkring hver fjerde med type 2-diabetes har ikke fået tilbudt hjælp til at ændre spisevaner, selvom om de gerne ville have haft det.

Diabetesforeningens nye undersøgelse 'Livet med diabetes 2019' viser bl.a., at der er alt for få, som får hjælp til at ændre kosten, selvom de gerne ville have haft tilbuddet i kommunen.

Ændret livsstil hjælper

"Vi ved, at langt de fleste, der får type 2-diabetes, gerne vil foretage livsstilsændringer, og dansk forskning har vist, at faglig kvalificeret støtte til kost og motion kan gøre en kæmpe forskel især i starten af diabetesforløbet. Men alt for mange får slet ikke tilbuddet", siger forskningschef Tanja Thybo fra Diabetesforeningen.

Tanja Thybo henviser blandt andet til forskning fra Rigshospitalet fra 2017, hvor over halvdelen deltagerne med type 2-diabetes fik normaliseret deres blodsukker efter et år med intensiv støtte til kost og motion.

Vi går glip af et enormt potentiale, mener Diabetesforeningen.

Børn og unge

Ny forskning: Forebyggelse af overvægt skal tænkes helt om

"Vi har ganske enkelt ikke fundet overbevisende dokumentation for, at de overvægtsforebyggende indsatser, vi kender til, rent faktisk virker.”
ældre

Ny undersøgelse: Flere ældre med overvægt og diabetes

Danskerne lever længere og med flere gode leveår. Men der er plads til forbedringer - flere ældre lever med diabetes og overvægt.
Viden og fag

Nye anbefalinger for tilbud til børn og voksne for livsstilsinterventioner ved svær overvægt

Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort deres anbefalinger for tilbud til børn og voksne i forhold til livsstilsinterventioner ved svær overvægt. F
Se alle