vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Ris

Nye anbefalinger til kogning af ris fra Fødevarestyrelsen

Ris er vurderet til at være kræftfremkaldende, og derfor ændrer Fødevarestyrelsen nu kogevejledningen
Sund kost på sygehus

Robusthedskommissionens anbefalinger mangler ernæring

Kost og Ernæringsforbundet har været med til at skubbe til de anbefalinger, Robusthedskommissionen fremlagde mandag 11. september
Vitaminer og mineraler

Podcast om ernæring

Lyt med, når Københavns Professionshøjskole laver podcast om forskning om ernæring, sundhed og sygdom
skolemad

7 forslag til sund og grøn mad i skolen

Gennem sunde og bæredygtige måltider i skoletiden vil vi skabe en generation, der er sundere, trives godt og er bedre uddannet.
Kostråd

Klimavenlige kostråd på skoleskemaet

De officielle Kostråd flytter nu ind på skoleskemaet, og skal hjælpe med at udbrede kendskabet til sund- og klimavenlig mad blandt børn og unge.
sund hjerte

Ny bog om fremtidens mad: Madlandskab 2030

Madlandskab 2030 samler nogle af tidens mest inspirerende stemmer inden for madens verden. Og giver et indblik i, hvad mad også kan være, og hvor vi skal hen i 2030.
er du for sød

Nye materialer kan hjælpe børnefamilierne med at balancere det søde med det sunde

Danskernes hyggekultur er for sød. Vi har længe haft verdensmesterskabet i indkøb af slik, samtidig med at indtaget af søde drikke er meget højt.
Overvægt

Sådan taler vi om overvægt - uden at stigmatisere

I Australien har sundhedsmyndighederne udviklet en vejledning til, hvordan medier og fagfolk kan tale om overvægt, uden at stigmatisere.
Viden og fag

Pressemeddelelse: Kost og ernæring er centrale redskaber

Kost og Ernæringsforbundet savner konkrete bud på, hvordan vi udnytter kost og ernæring som redskaber i fremtidens sundhedsvæsen.
bælgfrugter

Bønneboller på Bælgfrugternes Dag

Vi hepper på flere bælgfrugter i dag med denne skønne opskrift på saftige boller med bønner.
Diabetes

Nyt materiale til borgere med diabetes

Det er vigtigt at passe på sin krop som diabetiker, og her spiller både diætister og professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed en stor rolle.
allerup og prehn

Der ligger en kæmpe CO2-gevinst i at ændre vores kostvaner

Næstformand i Kost og Ernæringsforbundet og fødevareministeren glæder sig over, at der er kommet kostråd til professionelle køkkener
File

Nye kostråd til professionelle køkkener

I dag lanceres Kostråd til Måltider, som er en ’oversættelse’ af de officielle kostråd specifikt til daginstitutioner, skoler og kantiner.
rådgivning

Mennesker med psykiske lidelser har også brug for den rigtige ernæring

Der mangler fokus på kost og kostrådgivning i Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en 10 års plan.
Overspisning

Ekspert: Det har været svært at spørge til overspisning

Diagnose: 1. januar 2022 bliver Binge Eating Disorder (BED) anerkendt som en spiseforstyrrelse på lige fod med anoreksi og bulimi i det danske sundhedsvæsen.
Ghita

Pressemeddelelse: Gør ernæring til en hjørnesten i sundhedsvæsnet

Kost og Ernæringsforbundet vil forebygge lange indlæggelser og fejlernæring med nyt sundhedsudspil
næring til et sundere danmark

Forkert ernæring koster penge og livskvalitet

Nyt sundhedsudspil fra Kost og Ernæringsforbundet skal gøre ernæring til en hjørnesten i fremtidens sundhedsvæsen
Kost, ernæring og sundhed

Højere tilskud til kliniske diætister

Den private sygeforsikring ”danmark” har øget tilskuddet til konsultationer hos kliniske diætister.
Vis mere