ældre
09.04.2021

Ny undersøgelse: Flere ældre med overvægt og diabetes

Danskerne lever længere og med flere gode leveår. Men der er plads til forbedringer, for eksempel lever flere ældre med diabetes – og der er flere overvægtige ældre. Det viser rapporten Sund Aldring.

Danskerne lever længere - men har de ekstra leveår medført flere gode leveår blandt de ældre, eller har de ekstra leveår vist sig at være præget af dårligt helbred og begrænset funktionsniveau?

Det undersøger en ny rapport om de ældres sundhedstilstand. Rapporten fra Statens Institut for Folkesundhed beskriver, hvordan man kan belyse sund aldring, og hvordan sundhedstilstanden hos ældre på 65 år og derover har udviklet sig i løbet af de seneste to årtier. Sund aldring er et begreb, der dækker over, at personer i takt med stigende alder bevarer et relativt godt funktionsniveau og en god helbredstilstand.

”Overordnet set viser rapporten, at der er sket en positiv udvikling i antal gode leveår, defineret som år henholdsvis med godt selvvurderet helbred, uden langvarig sygdom og med godt mentalt helbred,” siger forskningschef Anne Illemann Christensen fra Statens Institut for Folkesundhed. 

Dog er der sket en stigning i andelen af ældre, der lever med diabetes og iskæmisk hjertesygdom, hvilket delvist er betinget af en forbedret overlevelse, og der er også sket en stigning i andelen, der er svært overvægtige. 

Kost, ernæring og sundhed

Lille forskel med stor effekt på vægten

Danskerne kan ikke spotte, om en portion er 10 % mindre, viser ny undersøgelse
Sundhed

Skræddersyet kost i psykiatrien er en succes

Kost: Et nyt kostkoncept med brugerinddragelse via plejen i psykiatrien i Region Hovedstaden har fået armene op hos de indlagte patienter.
Sundhed

Sundhedsprofessionelle skal nedbryde tabu og dokumentere erfaring

Overvægt: I Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger om tilbud om livsstilsintervention til børn og voksne med svær overvægt lægger man vægt på...
Se alle

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk