
Mød forbundets repræsentanter for FUE
Kost og Ernæringsforbundets hovedbestyrelse har besluttet, hvem der skal være forbundets repræsentanter i det Faglige Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen (FUE) i den kommende generalforsamlingsperiode.
Det betyder, at forbundet fremover vil være repræsenteret i udvalget af Jeppe Mikkelsen (næstformand), Mathias Aricó og Marianne Vilsbøll. Derudover er studenterrepræsentanten i hovedbestyrelsen, Natasja Laursen, udpeget som suppleant.
FUE er et strategisk vigtigt udvalg, fordi både arbejdsgivere og arbejdstagere her sammen sætter retning for ernæringsassistentuddannelsen – både i forhold til uddannelsens indhold og i bestræbelserne på at tiltrække flere til faget. Hovedbestyrelsen har ved udpegelsen særligt lagt vægt på, at forbundets unge medlemmers perspektiv bliver repræsenteret i FUE.
Her kan du læse mere om forbundets repræsentanter:
Jeppe Mikkelsen er ansat i Kost og Ernæringsforbundets sekretariat som uddannelsespolitisk konsulent og har været i forbundet siden januar 2025. Han har stor erfaring med erhvervsuddannelsesområdet fra både Børne- og Undervisningsministeriet og Fagbevægelsens Hovedorganisation. Derudover har han et bredt netværk i sektoren samt erfaring med projekt-, politik- og strategiudvikling. Jeppe har også bestridt flere bestyrelses- og udvalgsposter.
Mathias Aricó er 23 år gammel og arbejder til daglig som faglig teamleder for produktion, hygiejne og fødevaresikkerhed på Sygehus Lillebælt, der omfatter sygehusene i Vejle, Kolding og Middelfart. Han er uddannet ernæringsassistent og har videreuddannet sig til procesteknolog med speciale i fødevarer.
Mathias har siddet i regionsbestyrelsen i Region Syddanmark de seneste tre år, hvor han blandt andet har været med til at stifte regionens første ungeudvalg, som netop arbejder med at rekruttere flere unge til ernæringsassistentuddannelsen. Derudover er han censor på uddannelsen, gæsteunderviser på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed og har holdt flere oplæg om produktion og udvikling af dysfagikost til forskellige produktionsformer og køkkener.
Marianne Vilsbøll er regionsformand i Kost og Ernæringsforbundet i Region Hovedstaden og har haft posten siden 2019. Hun er uddannet økonoma og har arbejdet i offentlige køkkener siden 1984 – både som tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant, og i mange år som ledende økonoma, hvor hun har været med til at uddanne ernæringsassistenter.
Marianne har desuden mange års erfaring fra Lokale Uddannelsesudvalg (LUU) og som censor på ernæringsassistentuddannelsen. Hun sidder i øjeblikket i LUU ved U/Nord og er formand for LUU ved Hotel- og Restaurantskolen. Derudover er hun også formand for uddannelsesudvalget på Københavns Professionshøjskole.
Natasja er uddannet ernæringsassistent og læser nu til professionsbachelor i Ernæring og Sundhed på VIA campus nord i Aarhus. Hun har flere års erfaring som elevrepræsentant – både i regionsbestyrelsen i Region Midt samt i hovedbestyrelsen.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.