Køkken
Fagblad 8, 2021

Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

Tenna Hjortnæs [ TEKST ] iStock / Prik [ ILLUSTRATION ]

Medlemmer efterspørger politisk vilje

Politikere i hele landet skal sætte barren, når det kommer til bæredygtighed.

I hvert fald hvis det står til flertallet af de adspurgte i en bæredygtighedsundersøgelse, som Kost og Ernæringsforbundet står bag. Seks ud af ti har svaret, at vejen til mere bæredygtighed går gennem øget politisk prioritering i “byrådet, regionsrådet eller lignende”. Derudover peges der på, at kompetenceudvikling er en af nøglerne til mere bæredygtige offentlige køkkener.

Som i 2020 har Kost og Ernæringsforbundet inviteret over 400 ledere fra tilsvarende antal arbejdspladser til at deltage i bæredygtighedsundersøgelsen, og undersøgelsen giver et billede af en stor opmærksomhed og fokus på bæredygtighed. Og konklusionen er klar: Ambitionerne er fortsat tårnhøje ude i de offentlige køkkener:

− Det er også det indtryk, jeg har. Vores medlemmer knokler virkelig for at gøre køkkener og måltider mere klimavenlige. Men der skal også skubbes på andre steder fra. Blandt andet bør regioner og kommuner blive bedre til at sætte rammer for deres klimaambitioner, så det bliver en fælles kamp, siger næstformand i Kost og Ernæringsforbundet Michael Allerup Nielsen.

Undersøgelsen viser i store træk det samme billede som i 2020. Et meget højt antal respondenter svarer igen i år, at der allerede er blevet indført bæredygtige tiltag på deres arbejdsplads. Tiltagene inkluderer bl.a. særligt højt fokus på mindre madspild, øget brug af sæsonbestemte råvarer, en højere grad af økologi, og så er fokus på affaldssortering steget med 12 procent siden sidste år. Højt på listen over bæredygtige tiltag i 2021 er “reduceret brug af plastik”, der var markant lavere end i 2020.

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.