vi giver næring til et sundere danmark

Artikler

Vælg emne
Vælg periode
Sundhed

Næstformanden i P4: Offentlige køkkener inspirerer private kostvaner

Radiointerview: Næstformand Michael Allerup Nielsen med i P4 eftermiddag
køkken

Pressemeddelelse: Den grønne omstilling kræver flere ernæringsassistenter

Det kræver den rette faglærte arbejdskraft, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling i de offentlige køkkener.
Plantebaseret mad

Danmarks har fået en handlingsplan for plantebaserede fødevarer

Artikel: Regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer får opbakkning hos Vegetarisk Foreningen
Bæredygtighed

Plejecenter Højgården viser vejen med en mere miljøvenlig kost

Artikel: Personalet i køkkenet på Plejecenter Højgården arbejder på at gøre maden mere plantebaseret som en del af deres grønne omstilling
Kolding plejehjem begge

Sådan kom Koldings plejehjem i gang med bæredygtighed

Selvom mange er ivrige for at få taget hul på den grønne omstilling i køkkenet, så kan det være svært at komme i gang. Måske har de fundet en løsning i Kolding.
madspild

Madspild: Der skal zoomes ind på det enkelte køkken

Ekspert: Køkkener mangler viden om og inspiration til, hvad man konkret kan gøre i de enkelte køkkener for at undgå madspild
Grøn adfærd gælder også indkøb

Grøn adfærd gælder også indkøb

Indkøbsaftale gøre det nemmere at handle bæredygtigt
madordninger - foto må ikke bruges

CO2’en skal skæres i daginstitutioner

De officielle Kostråd er gjort praktisk anvendelige for ernæringsprofessionelle i daginstitutioner, skoler og kantiner
Køkken

Medlemmer efterspørger politisk vilje

Politikere i hele landet skal sætte barren, når det kommer til bæredygtighed.
Sundhed

Og vinderen af Køkkenprisen er…

I går blev vinderen af årets køkkenpris kåret ved et arrangement på Hindsgavl Slot på Fyn.
Emballage vil revolutionere oplevelsen af ældremad

Emballage vil revolutionere oplevelsen af ældremad

Hjemmeservering: Fælleskøkkenet i Sakskøbing udvikler sammen med Aalborg Universitet en måltidskasse, som skal gøre mad til ældre i eget hjem mere lækker og indbydende.
klima

Event: Smag på klimaet. Lad os sammen spise os til et bedre klima

Den 4. oktober 2021 kan du og dit køkken sætte klima på menuen og vise de spisende det grønne potentiale i de offentlige måltider.
Køkken

Få tilskud til økologisk omstilling

Køkkenomstilling 2024 under Fonden for Økologisk Landbrug er åben for ansøgere, der ønsker at omlægge til økologi.
Sundhed

Elever kræver en grøn menu

Menuændring: Klima og miljø bliver en fortsat stærkere og stærkere faktor i professionelle køkkeners hverdag og menuplaner.
Sundhed

Ansøg om tilskud til økologisk omstilling

Fonden for økologisk landbrug har i dag åbnet for, at køkkener, der ønsker en økologisk omstilling, kan søge om tilskud til dette.
ghita

Video: Sommerhilsen

Ghita Parry ønsker alle medlemmer en god sommer og fortæller om det politiske arbejde, der ligger foran os
Fagudvalg skal fremme økologi det offentlige

Fagudvalg skal fremme økologi i det offentlige

Økologi: Selvom der kan være god økonomi i at omlægge til økologi for køkkener, sakker især de offentlige køkkener bagud.
Bæredygtigt

Køkkener kan rykke på CO2

Bæredygtigt: Inden 2025 skal offentlige køkkener have reduceret deres CO2-aftryk fra indkøbte fødevarer med 25 procent.
Vis mere