metodikogsmag.dk [ OPSKRIFTER OG FOTO ]
Månedens opskrift: Bælgfrugter
Quinoaboller med blomkål i karrysovs
Antal portioner: 10
625 g kogte store hvide bønner eller smørbønner ( de skal stadig have bid)
150 g blomkål med stok delt i 6-8 både
75 g grønne ærter
25 g bladselleri i hele stænger
40 g hele forårsløg
800 g kogt quinoa ( skal have bid)
120 g hvedemel
120 g rasp
60 g lys soja
10 g salt
2 g friskkværnet peber
300 g hele æg
Ingefærsyltede gulerødder
600 g sukker
1 l lagereddike
300 g ingefær i skiver med skræl
1 kg gulerødder i tynde skiver eller strimler (1-2 mm tykke)
• Kog lagen af sukker, eddike og ingefær godt igennem, og hæld den skoldhed over gulerødderne.
• Put i bøtte med tætsluttende låg, lad afkøle helt og gerne et par dage før brug.
Sådan gør du:
Dag 1
• Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i kødhakker med hulstørrelse 5 mm.
• Kom farsen i rørekedel sammen med “spaden”.
• Tilsæt quinoa, mel, rasp, soja, salt og peber, og rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg, og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
• Sæt farsen på køl, og lad den trække til næste dag.
Dag 2
• Smør hulbakkerne med fedtspray.
• Form farsen i boller a 45 g (3 stk. pr. person), og sæt bollerne i hulbakker.
• Damp 50 % ved 150 grader i 20 minutter.
• Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
• Portionér bollerne 3 stk. pr. person (120 g), og hæld den brandvarme sovs over (180 g).
• Sérver med 100 g kogte ris og 50 g ingefærsyltede gulerødder.
Pr. 100 g
Energi 520 kJ
Protein 20 E% (6,1 g)
Kulhydrat 61 E% (18,8 g)
Fedt 15 E% (2 g)
Brownie med bønner
Antal portioner: 20/40
konfektstykker
100 g mandler
180 g æg
50 g smeltet smør eller kokosfedt
200 g dadler uden sten
240 g kogte sorte bønner
30 g kakaopulver
1 g salt
50 ml stærk kaffe
100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
• Kom mandler i en foodprocessor, og blend det fint, uden at det bliver til mel.
• Tilsæt æg, smeltet smør, dadler, bønner, kakaopulver, salt og kaffe.
• Blend, til dejen er helt ensartet.
• Hak mørk chokolade, og rør det i dejen.
• Kom bagepapir i en bageform. Kagen skal ikke blive særlig høj.
• Bag kagen 20-25 minutter ved 180 grader.
• Afkøl kagen, og skær den ud i små konfektstykker.
• Pynt evt. med valnødder, flødeostcreme, chokoladecreme el.lign., men kagen smager godt, bare som den er, og bliver kun bedre af at stå et par dage.
Pr. 100 g
Energi 1466 kJ
Protein 14 E% (12,1g)
Kulhydrat 40 E% (34,6 g)
Fedt 42 E% (16,6 g)
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.