15 ledere har udviklet anbefalinger til, hvordan man kan få flere til at overveje en uddannelse som ernæringsprofessionel
Kunstig intelligens venter på dig på jobbet
Teknologi: Hvad gør I når I skal sende måltider videre til afdelingerne, men kasserne fra leverandøren, som skulle have indeholdt kartofler, er fyldt med blomkål?
Bælgfrugter har været en øjenåbner for Casper
Det nye krav omkring plantebaserede måltider på ernæringsassistentuddannelsen har ført til aha-oplevelser
Kys lokkede grødappetit frem
Madkultur: Julegrøden, som vi i dag kender som risengrød, var i sin oprindelige form en ret, der skulle lægge en bund, inden gårdens karle kastede sig over sulefadet
Ramije blev uddannet på blot et halvt år
Ufaglærte, men erfarne køkkenmedarbejdere behøver ikke komme i praktik, når de uddanner sig til ernæringsassistent.
Smerter på jobbet
Arbejdsmiljø: Hvert tredje medlem føler sig udsat for fysiske belastninger ofte eller hele tiden i forbindelse med deres arbejde
Månedens opskrift: Brunch med overskuds-risengrød
Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
Erfaringstillæg mangler på lønsedler
Sådan tjekker du, om du får de rigtige tillæg
Forvent ingen julegave …
Regeringen har haft en snæver opfattelse af velfærdssamfundet, hvilket har ført til udelukkelse af vigtige faggrupper
Samarbejde vigtig spiller i kampen mod underernæring
Faggrupper: Hvordan holder man øje med et vægttab på blot et kilo i en kommune med 1.600 borgere i hjemmeplejen og blot én ernæringskonsulent?
Mad mod sociale udfordringer
Et projekt med mad, madlavning og fællesspisning har skabt fællesskab på tværs af etnicitet, køn og alder for de cirka 1.500 beboere i boligområdet Hørgård i København
Månedens opskrift: Muligheder med miso
Eleverne på Professionshøjskolen Absalon, Ernæring og Sundhed, har udviklet fire slags miso baseret på danske råvarer i stedet for sojabønner.
NNR: Et tosporet tigerspring mod sundhed
Anbefalinger: De Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023 kører for første gang i to spor − mod mere sundhed og mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.
Underernæring koster samfundet milliarder
Underernæring er en dyr sag for både kommuner og regioner
Sådan belønner du bedst dine medarbejdere
Erhvervspsykolog Helle Dams kommer med forslag til, hvad der virker bedst, når du vil belønne en medarbejder.
Patienter taber sig for meget
Sundhed: Hver syvende patient hos de praktiserende læger har haft uplanlagt vægttab. Det kan have store konsekvenser for den enkelte patient, lyder de
Smagen kommer altid først
Det er svært at få forbrugerne til at skrue op for indtaget af det grønne og ned for kødet. Løsningen ligger dog lige til højrebenet, mener ekspert
Måltidsværten kender både til mad og mennesker
Sundhed: Tove Kjær tager sig god tid hos patienterne på kirurgisk sengeafsnit, for spiser de bare lidt, bliver de hurtigere raske. Det er målet med hendes