Folkemødet 2025
11.06.2025

Kost og Ernæringsforbundet på Folkemødet

På Folkemødet deltager forbundet i debatter med emner som dysfagi, sunde madpakker til børnene, underernæring hos ældre og ultraforarbejdede fødevarer og vigtigheden af ernæringsprofessionelle.

Se nedenfor listen over debatter her:

Torsdag den 12. juni:

Få morgenkaffen galt i halsen – bliv dus med dysfagi
Tænk hvis du ikke kunne synke morgenmaden? Bliv klogere på en overset udfordring for de ældre.
 - Ghita Parry, formand.

Hvordan smører jeg den sundeste madpakke til mine børn? 
Vi smører madpakker og diskuterer, hvad en sund madpakke er, og hvem der egentlig har ansvaret?
- Mette Theil, formand for FaKD.

Kampen om ressourcerne
Et tankevækkende brætspil om vores fødevaresystem.
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.

Ultraforarbejdet plantebaseret mad - hvad er op og ned? 
Ultraforarbejdet og plantebaseret - hør nuancerede perspektiver i en skarp debat.
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.

Fredag den 13. juni:

De får for lidt...
Mangel på protein, væske og mundpleje fører til underernæring og milliardudgifter, viser ny rapport.
- Mette Theil, formand for FaKD.

Hvordan sikrer vi fremtiden for det økologiske spisemærke?
Hvordan sikrer vi at det økologiske spisemærke overlever spareknive og bliver endnu mere udbredt?
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.

Ældre og underernæring - svigter samfundet?
Mange ældre lider af underernæring, og det påvirker både sundhed, psyke og det sociale. Hvad gør vi?
 - Ghita Parry, formand.

Mikronæringsstoffer - får vi nok?
Vi har brug for flere forskellige mikronæringsstoffer hver dag - hvor får vi dem fra og får vi nok?
- Mette Theil, formand for FaKD.

Mæt af snak? Tid til grøn handling i de offentlige køkkener!
Hvordan gør vi offentlige måltider til en drivkraft for grøn omstilling?
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.

Tidens tendenser: kostråd i et mad- mode- og myteperspektiv
Vi drøfter tendenser, afliver myter og smager på udvalgte kostråd gennem de seneste 30 år.
- Mette Theil, formand for FaKD.

Hvad skal vi spise efter Trump?
Hvordan klimahandling og bæredygtig madkultur overlever et politisk cirkus
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.

Lørdag den 14. juni:

Rundbordsamtale: Fremtidens måltider til ældre: Kan klima og ernæring gå hånd i hånd?
- Mette Theil, formand for FaKD.

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.