
Kost og Ernæringsforbundet på Folkemødet
På Folkemødet deltager forbundet i debatter med emner som dysfagi, sunde madpakker til børnene, underernæring hos ældre og ultraforarbejdede fødevarer og vigtigheden af ernæringsprofessionelle.
Se nedenfor listen over debatter her:
Torsdag den 12. juni:
Få morgenkaffen galt i halsen – bliv dus med dysfagi
Tænk hvis du ikke kunne synke morgenmaden? Bliv klogere på en overset udfordring for de ældre.
- Ghita Parry, formand.
Hvordan smører jeg den sundeste madpakke til mine børn?
Vi smører madpakker og diskuterer, hvad en sund madpakke er, og hvem der egentlig har ansvaret?
- Mette Theil, formand for FaKD.
Kampen om ressourcerne
Et tankevækkende brætspil om vores fødevaresystem.
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.
Ultraforarbejdet plantebaseret mad - hvad er op og ned?
Ultraforarbejdet og plantebaseret - hør nuancerede perspektiver i en skarp debat.
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.
Fredag den 13. juni:
De får for lidt...
Mangel på protein, væske og mundpleje fører til underernæring og milliardudgifter, viser ny rapport.
- Mette Theil, formand for FaKD.
Hvordan sikrer vi fremtiden for det økologiske spisemærke?
Hvordan sikrer vi at det økologiske spisemærke overlever spareknive og bliver endnu mere udbredt?
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.
Ældre og underernæring - svigter samfundet?
Mange ældre lider af underernæring, og det påvirker både sundhed, psyke og det sociale. Hvad gør vi?
- Ghita Parry, formand.
Mikronæringsstoffer - får vi nok?
Vi har brug for flere forskellige mikronæringsstoffer hver dag - hvor får vi dem fra og får vi nok?
- Mette Theil, formand for FaKD.
Mæt af snak? Tid til grøn handling i de offentlige køkkener!
Hvordan gør vi offentlige måltider til en drivkraft for grøn omstilling?
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.
Tidens tendenser: kostråd i et mad- mode- og myteperspektiv
Vi drøfter tendenser, afliver myter og smager på udvalgte kostråd gennem de seneste 30 år.
- Mette Theil, formand for FaKD.
Hvad skal vi spise efter Trump?
Hvordan klimahandling og bæredygtig madkultur overlever et politisk cirkus
- Michael Allerup Nielsen, næstformand.
Lørdag den 14. juni:
Rundbordsamtale: Fremtidens måltider til ældre: Kan klima og ernæring gå hånd i hånd?
- Mette Theil, formand for FaKD.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.