æk
28.02.2024

Kantineprisen og Køkkenprisen er åbne for indstillinger

Kantineprisen og Køkkenprisen hylder de ildsjæle i de danske køkkener og kantiner, der tager skridt imod en mere bæredygtig fremtid

Kantineprisen og Køkkenprisen hylder de ildsjæle i de danske køkkener og kantiner, der tager skridt imod en mere bæredygtig fremtid gennem måltider og leverer den gode økologiske spiseoplevelse til gæsterne. Der er nu åbent for indstillinger til begge priser. 

Kantineprisen 2024:Med fokus på økologi søger Landbrug & Fødevarer landets bedste kantine, der kan løfte måltidsoplevelsen til nye højder. Kantineprisen 2024 vil ikke kun belønne kantiner, der har styr på økologi, men også dem, der kan skabe en velsmagende spiseoplevelse med fokus på kvalitet og sæson. Kriterierne strækker sig fra valg af råvarer i sæson, til arbejdet med økologi og reducering af madspild. 

De nominerede kandidater skal blandt andet vise arbejdsstoltheden frem ved at lave mad til mange i en Cook Off på Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, den 22. juni 2024.

Indstillinger til Kantineprisen 2024 er åbne indtil den 22. april 2024. Derefter vil juryen foretage uanmeldte besøg hos de nominerede kantiner for at finde årets vinder, som vil blive afsløret og overrakt på Sol over Gudhjems store scene efter den store Cook Off.

Køkkenprisen 2024:

Landbrug & Fødevarer uddeler i 2024 Køkkenprisen til det offentlige køkken, der har formået at skabe en klar retning for den økologiske måltidsoplevelse med fokus på sundhed, bæredygtighed og smag. Der serveres over 1 million offentlige hoved- og mellemmåltider hver dag i Danmark, hvor ca. halvdelen af måltiderne er til mennesker med særlige ernæringsmæssige behov. 

Med prisen opfordrer Landbrug & Fødevarer derfor branchen til at stræbe efter at være "best in class" i arbejdet med økologiske og sunde måltider, ved at hylde de dygtige fagfolk, der formår at give gæsterne en god, velsmagende og sund spiseoplevelse. 

Der kan indstilles til Køkkenprisen 2024 indtil den 13. maj 2024. Derefter vil juryen foretage anmeldte besøg i de nominerede køkkener for at vurdere kandidaterne. Årets vinder findes i efteråret 2024. 

Få yderligere information, find alle kriterierne og indstil kandidater på https://goderaavarer.dk/priser

 

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.