
Jobprofil: Udvikling og innovation
Går forrest med udvikling af nye fødevarer og måder at arbejde på. Formidler kost og ernæring til brugere og kunder på nye måder og spiller en afgørende rolle i forhold til leveringen af de produkter og løsninger, der er brug for.
Skaber fremtidens produkter og services
Hvad arbejder jeg med og med hvem
Jeg udvikler fødevarer, produkter eller serviceydelser og er med til at skabe løsninger, der formidler bæredygtighed, ernæring og sundhed på nye måder. I små og store fødevarevirksomheder arbejder jeg tæt sammen med produktionen om at tilvirke eller forbedre produkter eller redskaber – fx i et testlaboratorium. I det offentlige er ledelsen i fx forvaltningen mine tætte samarbejdspartnere, hvor jeg bidrager til at udvikle tilbud inden for forebyggelse, sundhedsfremme, behandling eller forplejning. Jeg kan også være iværksætter indenfor fx velfærd, bæredygtig omstilling og fødevareteknologi.
Hvordan arbejder jeg
Med mig på holdet står en virksomhed stærkt, når de skal udvikle netop de produkter og services, der er brug for i fremtiden. Min opgave kan være at udvikle recepter og bruge nye ingredienser under hensyn til kulinarisk kvalitet, ernæring og fødevaresikkerhed. Optimering af arbejdsgange og flow i en produktion eller i sundhedsfremmeindsatser er også oplagte arbejdsopgaver for mig. Jeg kaster mig gerne ud i at forbedre eller nytænke digitale løsninger eller arrangere kampagner og events inden for fødevarer og sundhed. Uanset hvad jeg laver, tager jeg udgangspunkt i brugeres og kunders behov og inddrager dem i processen.
Mine faglige og personlige kompetencer
Min faglige styrke ligger i, at jeg forener mange forskellige discipliner fx idé- og konceptudvikling, analyse, innovation, dokumentation, evaluering, formidling og projektledelse. Jeg har stor viden om processer og er god til systematisk research og er en kompetent formidler. Derudover er jeg selvstændig, tager initiativer og kan få ting til at ske. I mit job er det desuden en fordel, at jeg er nysgerrig, ambitiøs, har selverkendelse og er villig til at tage en risiko.
Jeg gør en forskel
Jeg sørger for at samle de rigtige mennesker, der brænder for fremtidens løsninger. Ved at gå forrest og tænke innovativt inspirerer jeg andre til at gå nye veje og er med til at skabe løsninger, der giver brugere og kunder bedre produkter og et andet syn på kost og ernæring.
Uddannelse
Hun eller han er typisk uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed, ernæringsteknolog, kandidat inden for fødevarer, ernæring og sundhed, akademiuddannelse i ernæring eller master i fødevarekvalitet og sikkerhed.
Arbejdssted
Små og store fødevare- og måltidsproducerende virksomheder. Centrale enheder på hospitaler, i kommunale forvaltningsenheder og store institutioner, hvor der fokuseres på udvikling og innovation i behandlende, rehabiliterende, sundhedsfremmende og forebyggende indsatser, serviceydelser, mad, måltider, fødevare.
Titler
Udviklingskonsulent, projektkonsulent, produktudvikler, iværksætter, selvstændig mfl.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.