
Jobprofil: Tilrettelæggelse af sundhedsfremme
Planlægger sundhedsfremmende indsatser, samarbejder på tværs inden for forebyggelse og rehabilitering. Har stor viden om, hvordan rammevilkår og strukturelle faktorer påvirker befolkningens sundhed.
Styrker sundhedsfremme på tværs
Hvad arbejder jeg med og med hvem
Jeg planlægger sundhedsfremmende indsatser og klæder andre faggrupper på til at føre dem ud i livet. Jeg koordinerer blandt andet mellem pleje- og køkkenpersonale, pædagoger, ældrerådgivere og frivillige. Desuden samarbejder jeg med forvaltningspersonale, ledere af kommunens institutioner og vejledere inden for forebyggelse og rehabilitering.
Hvordan arbejder jeg
Jeg står også ofte for opfølgning og evaluering eller spiller en rolle på det strategiske plan – for eksempel når kommunen skal udvikle sin sundhedspolitik, handlingsplaner og standarder for kvalitet i sundhedsfremme ydelser. Undervisning af andre faggrupper og styrkelse af kommunikation og samarbejde mellem afdelinger er også centrale dele af mit arbejde. For eksempel er jeg med til at koordinere målrettede indsatser i forhold til borgere med anden etnisk baggrund end dansk eller evaluere indsatser. Blandt mine vigtige arbejdsredskaber er diverse inspirationsmateriale og retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, Socialstyrelsen og Fødevarestyrelsen.
Mine faglige og personlige kompetencer
Min faglige styrke ligger inden for motivation, formidling, forebyggelse og rehabilitering. Derudover er jeg stærk på sundhedspædagogik, projektledelse, har analytisk sans og stort fokus på målgrupper og proces. Jeg har stor viden om, hvordan rammevilkår og strukturelle faktorer påvirker befolkningsgruppers sundhed. I mit job er det desuden en fordel, at jeg er energisk og tillidsvækkende, evner at bevare overblikket og er god til at indgå i en dialog og løse problemer.
Jeg gør en forskel
Gennem mit arbejde med sundhedsfremme bidrager jeg til målgruppeindsatser og evaluering og til at sikre større lighed i sundhed.
Uddannelse
Han eller hun er typisk uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed eller kandidat overvejende inden for fødevarer, ernæring og sundhed.
Arbejdssted
Han eller hun arbejder i statslige styrelser, regionale behandlingsenheder eller centralt i kommunale forvaltninger – for eksempel en Børn og ungeforvaltning eller et sundhedscenter. HR afdelingen i private erhvervsvirksomheder, sundheds- og interesseorganisationer eller som selvstændig konsulent eller rådgiver.
Titler
Han eller hun har oftest en titel som sundhedsfremmekonsulent, ernærings- og sundhedskonsulent, sundhedsfaglig koordinator, projektkonsulent, projektleder, aktivitetskoordinator eller mad- og måltidskonsulent.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.