jobprofiler

Jobprofil: Tilrettelæggelse af sundhedsfremme

Planlægger sundhedsfremmende indsatser, samarbejder på tværs inden for forebyggelse og rehabilitering. Har stor viden om, hvordan rammevilkår og strukturelle faktorer påvirker befolkningens sundhed.

Sundhedsfremme er afgørende for rehabilitering, og her spiller jeg en afgørende rolle i forhold til at skabe de rette rammer for dialogen om den enkelte borgers sundhed.

Styrker sundhedsfremme på tværs

Hvad arbejder jeg med og med hvem

Jeg planlægger sundhedsfremmende indsatser og klæder andre faggrupper på til at føre dem ud i livet. Jeg koordinerer blandt andet mellem pleje- og køkkenpersonale, pædagoger, ældrerådgivere og frivillige. Desuden samarbejder jeg med forvaltningspersonale, ledere af kommunens institutioner og vejledere inden for forebyggelse og rehabilitering. 

Hvordan arbejder jeg

Jeg står også ofte for opfølgning og evaluering eller spiller en rolle på det strategiske plan – for eksempel når kommunen skal udvikle sin sundhedspolitik, handlingsplaner og standarder for kvalitet i sundhedsfremme ydelser. Undervisning af andre faggrupper og styrkelse af kommunikation og samarbejde mellem afdelinger er også centrale dele af mit arbejde. For eksempel er jeg med til at koordinere målrettede indsatser i forhold til borgere med anden etnisk baggrund end dansk eller evaluere indsatser. Blandt mine vigtige arbejdsredskaber er diverse inspirationsmateriale og retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, Socialstyrelsen og Fødevarestyrelsen. 

Mine faglige og personlige kompetencer

Min faglige styrke ligger inden for motivation, formidling, forebyggelse og rehabilitering. Derudover er jeg stærk på sundhedspædagogik, projektledelse, har analytisk sans og stort fokus på målgrupper og proces. Jeg har stor viden om, hvordan rammevilkår og strukturelle faktorer påvirker befolkningsgruppers sundhed. I mit job er det desuden en fordel, at jeg er energisk og tillidsvækkende, evner at bevare overblikket og er god til at indgå i en dialog og løse problemer. 

Jeg gør en forskel

Gennem mit arbejde med sundhedsfremme bidrager jeg til målgruppeindsatser og evaluering og til at sikre større lighed i sundhed.

Jeg er med til at professionalisere indsatser i forhold til mad, måltider og sundhed.

Uddannelse

Han eller hun er typisk uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed eller kandidat overvejende inden for fødevarer, ernæring og sundhed.

Arbejdssted

Han eller hun arbejder i statslige styrelser, regionale behandlingsenheder eller centralt i kommunale forvaltninger – for eksempel en Børn og ungeforvaltning eller et sundhedscenter. HR afdelingen i private erhvervsvirksomheder, sundheds- og interesseorganisationer eller som selvstændig konsulent eller rådgiver.

Titler

Han eller hun har oftest en titel som sundhedsfremmekonsulent, ernærings- og sundhedskonsulent, sundhedsfaglig koordinator, projektkonsulent, projektleder, aktivitetskoordinator eller mad- og måltidskonsulent.

Jobprofiler

Se alle
Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.