
Jobprofil: Koordinering og styring af drift
Ansvarlig for drift, indkøb og logistik, arbejder på administrativt niveau i en større organisation i samarbejde med ledelse, personale, samarbejdspartnere og leverandører.
Planlægger arbejdet på tværs
Hvad arbejder jeg med og med hvem
Jeg står for driften, indkøb og logistik i flere produktionsenheder. Jeg arbejder på administrativt niveau i en større organisation - det kan for eksempel være i et hospitalskøkken, en central køkkenenhed, en catering, eller madservicevirksomhed. I det daglige samarbejder jeg med produktionsledere, personalet i køkkenet, leverandører samt kunder og eksterne samarbejdspartnere.
Hvordan arbejder jeg
Jeg planlægger arbejdsgange og anden logistik og har stærke kompetencer inden for indkøb, menuplanlægning, produktion, emballering, salg og marketing. Jeg kan varetage budgetstyring og være ansvarlig for de systemer, der sikrer, at maden både produceres, pakkes og distribueres på en sikker, praktisk og økonomisk forsvarlig måde. Også egenkontrol og kvalitetsstyring kan være blandt mine arbejdsopgaver. Jeg deltager i interne og eksterne møder, forhandlinger og udviklingsaktiviteter med kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere.
Mine faglige og personlige kompetencer
Jeg er kvalitetsbevidst, ansvarlig, fleksibel og har overblik over økonomi og produktionsprocesser. En af mine stærke kompetencer er desuden at finde løsninger, når der opstår akutte problemer. Jeg fungerer som sparringspartner for både ledelse og medarbejdere, og det er en stor fordel i mit arbejde, at jeg er god til at acceptere andres holdninger og er samarbejdsvillig og pålidelig.
Jeg gør en forskel
Ved at deltage i tværfaglige møder er jeg med til at sørge for, at samarbejdet på tværs af faggrupper og afdelinger fungerer godt i hverdagen, understøtter optimal produktion, anvender de nyeste metoder og sikrer den bedste måltids- eller produktoplevelse for borgeren/ kunden.
Uddannelse
Han eller hun har typisk en uddannelse som ernæringsassistent, ernæringsteknolog, professionsbachelor i ernæring og sundhed, eller køkkenassistent, køkkenleder, økonoma eller ernærings- og husholdningsøkonom.
Arbejdssted
Han eller hun har ofte ansvar for driften af flere produktionsenheder og arbejder i professionelle storkøkkener, fødevare- og måltidsproducerende virksomheder. Eksempelvis centrale produktionsenheder på hospitaler, kantinekæder, kommunal madservice, catering- eller foodservice, fødevareengros. Afhængigt af arbejdspladsens størrelse er driftsopgaverne fordelt på flere specialister inden for menuplanlægning, indkøb, logistik, drift, emballage, distribution, kvalitetsstyring, salg.
Titler
Han eller hun har oftest en titel som driftsansvarlig, logistikchef, driftschef, ansvarlig for pakning/ distribution, indkøbsansvarlig, lagerchef eller afdelingsleder.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.