Jobprofil: Koordinering af standarder for mad og måltider
Rådgivning om kost og ernæring, koordinering, tværfagligt samarbejde og kommunikation omkring officielle anbefalinger, kvalitetstandarder og evaluering.
Kommunikerer på tværs af professioner og afdelinger
Hvad arbejder jeg med og med hvem
Jeg rådgiver en lang række af fagprofessionelle om kost og ernæring. Jeg er ansvarlig for koordineringen mellem afdelinger, når det gælder optimal udnyttelse af mad og drikke i forplejningen eller produktsortimentet. Min funktion kan for eksempel være at pege på forbedringer, der formidler og sikrer kendskab til måltidskoncept, minimering af madspild eller tilfredshed hos slutbrugeren.
Hvordan arbejder jeg
Det er helt centralt for mit arbejde at være superbruger i forskellige faglige standarder som for eksempel ’Anbefalinger for den danske institutionskost’ og lokale kvalitetsstandarder. Min uddannelse og erfaring gør mig i stand til at undervise det øvrige personale og vejlede i for eksempel portionsstørrelser, anretning og kvalitetsstyring. I det hele taget bruger jeg meget tid på at indsamle ny viden og formidle den til mine nærmeste kollegaer og andre faggrupper. Hvis der er noget ved bestemte arbejdsgange, der undrer mig, så forsøger jeg at være med til at ændre vaner og rutiner hos personalet ved at komme med forslag til nye systemer eller forbedringer af de eksisterende.
Mine faglige og personlige kompetencer
Jeg er ofte et koordinerende led til ledelsen, og tværfagligt samarbejde er helt afgørende for, at jeg kan udføre mit job. Jeg er udviklingsorienteret og inspireres ofte til innovative, enkle og praktiske løsninger. Når jeg skal føre ideerne ud i livet, er det afgørende, at jeg har gennemslagskraft og formår at opbygge tillid.
Jeg gør en forskel
Jeg er typisk ansvarlig for skriftlig og mundtlig formidling til både kolleger, borgere/kunder og samarbejdspartnere i f.eks. kommunale forvaltninger eller fødevarebranchen. Jeg kan stå for indsamling af data og dokumentation i forhold til evalueringsopgaver, der vedrører kvaliteterne i kommunal professionel forplejning eller produktsortiment og serviceydelser i en catering- eller foodservicevirksomhed.
Uddannelse
Han eller hun har typisk en uddannelse som ernæringsteknolog, professionsbachelor i ernæring og sundhed, kandidat inden for overvejende fødevarer, ernæring og sundhed, køkkenleder, økonoma eller ernærings- og husholdningsøkonom.
Arbejdssted
Han eller hun arbejder i professionelle storkøkkener, fødevare- og måltidsproducerende virksomheder. Eksempelvis på hospitaler, den kommunale ældrepleje, store plejecentre eller botilbud, kantinekæder, kommunal madservice, catering- eller foodservice, fødevareengros.
Titler
Han eller hun har oftest en titel som kostkonsulent, ernæringskonsulent, sundhedskonsulent, mad og måltidskonsulent, ernæringskoordinator, kostkoordinator eller udviklingskonsulent.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.