jobprofiler

Jobprofil: Koordinering af standarder for mad og måltider

Rådgivning om kost og ernæring, koordinering, tværfagligt samarbejde og kommunikation omkring officielle anbefalinger, kvalitetstandarder og evaluering.

Jeg sikrer tværfaglig kommunikation i arbejdet med ernæring of sundhedsfremme.

Kommunikerer på tværs af professioner og afdelinger

Hvad arbejder jeg med og med hvem

Jeg rådgiver en lang række af fagprofessionelle om kost og ernæring. Jeg er ansvarlig for koordineringen mellem afdelinger, når det gælder optimal udnyttelse af mad og drikke i forplejningen eller produktsortimentet. Min funktion kan for eksempel være at pege på forbedringer, der formidler og sikrer kendskab til måltidskoncept, minimering af madspild eller tilfredshed hos slutbrugeren. 

Hvordan arbejder jeg

Det er helt centralt for mit arbejde at være superbruger i forskellige faglige standarder som for eksempel ’Anbefalinger for den danske institutionskost’ og lokale kvalitetsstandarder. Min uddannelse og erfaring gør mig i stand til at undervise det øvrige personale og vejlede i for eksempel portionsstørrelser, anretning og kvalitetsstyring. I det hele taget bruger jeg meget tid på at indsamle ny viden og formidle den til mine nærmeste kollegaer og andre faggrupper. Hvis der er noget ved bestemte arbejdsgange, der undrer mig, så forsøger jeg at være med til at ændre vaner og rutiner hos personalet ved at komme med forslag til nye systemer eller forbedringer af de eksisterende. 

Mine faglige og personlige kompetencer

Jeg er ofte et koordinerende led til ledelsen, og tværfagligt samarbejde er helt afgørende for, at jeg kan udføre mit job. Jeg er udviklingsorienteret og inspireres ofte til innovative, enkle og praktiske løsninger. Når jeg skal føre ideerne ud i livet, er det afgørende, at jeg har gennemslagskraft og formår at opbygge tillid. 

Jeg gør en forskel

Jeg er typisk ansvarlig for skriftlig og mundtlig formidling til både kolleger, borgere/kunder og samarbejdspartnere i f.eks. kommunale forvaltninger eller fødevarebranchen. Jeg kan stå for indsamling af data og dokumentation i forhold til evalueringsopgaver, der vedrører kvaliteterne i kommunal professionel forplejning eller produktsortiment og serviceydelser i en catering- eller foodservicevirksomhed.

Jeg forsøger at være med til at ændre vaner og rutiner hos personalet, ved at komme med forslag til nye systemer eller forbedringer af de eksisterende.

Uddannelse

Han eller hun har typisk en uddannelse som ernæringsteknolog, professionsbachelor i ernæring og sundhed, kandidat inden for overvejende fødevarer, ernæring og sundhed, køkkenleder, økonoma eller ernærings- og husholdningsøkonom.

Arbejdssted

Han eller hun arbejder i professionelle storkøkkener, fødevare- og måltidsproducerende virksomheder. Eksempelvis på hospitaler, den kommunale ældrepleje, store plejecentre eller botilbud, kantinekæder, kommunal madservice, catering- eller foodservice, fødevareengros.

Titler

Han eller hun har oftest en titel som kostkonsulent, ernæringskonsulent, sundhedskonsulent, mad og måltidskonsulent, ernæringskoordinator, kostkoordinator eller udviklingskonsulent.

Jobprofiler

Se alle
Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.