
Jobprofil: Administrativ og operationel ledelse
Varetager driftsmæssige ledelsesopgaver og mestrer både det ernæringsfaglige samt det tværprofessionelle samarbejde. Står for drift, økonomi og administration og ofte også personaleledelse.
Kombinerer ernæringsfaglighed med ledelse
Hvad arbejder jeg med og med hvem
Jeg mestrer både det ernæringsfaglige, tværprofessionelt samarbejde og operationelle ledelsesopgaver. Det kan enten være i en lille enhed, som for eksempel et plejehjemskøkken med tæt borgerkontakt, eller en stor enhed som en skolemadsproduktion, et hospitalskøkken eller et cateringfirma, hvor jeg er køkkenchef. Raske, svækkede og syge borgere er i centrum for mit arbejde, og jeg samarbejder både internt i køkkenet og i et tværfagligt lederteam.
Hvordan arbejder jeg
Jeg står for drift, økonomi og administration, og ofte har jeg også personaleledelse med blandt andet mus-samtaler og personaleudvikling. I hverdagen varetager jeg de driftsmæssige ledelsesopgaver vedrørende planlægning, varemodtagelse, produktion, udportionering, pakning og distribution. Ud fra for eksempel en mad- og måltidspolitik fastlægger jeg rammer og retningslinjer. Afhængigt af omfanget af drift og service kan jeg tage mig af kvalitetsstyring og egenkontrol, og ernæringsfaglige opgaver som produktsortiment, menusammensætning, næringsberegning og specialkost.
Mine faglige og personlige kompetencer
Min styrke er organisering og samarbejde. Jeg kombinerer en kostfaglig baggrund med ledelse og overblik over økonomi. Jeg er innovativt tænkende, kvalitetsbevidst, analytisk og detaljeorienteret. Samtidig stiller jeg gode spørgsmål, der kan få andre til at reflektere, og er god til at bevare det store overblik. Som mellemleder og repræsentant for køkkenet er det vigtigt for mig at være synlig over for både medarbejdere og samarbejdspartnere.
Jeg gør en forskel
Ved at indgå i fællesskaber med andre faggrupper på min arbejdsplads bidrager jeg som ernæringsprofessionel mellemleder til at optimere borgens sundhedstilstand.
Uddannelse
Han eller hun er typisk uddannet ernæringsteknolog eller professionsbachelor i ernæring og sundhed, køkkenleder eller økonoma.
Arbejdssted
Han eller hun arbejder i professionelle storkøkkener, fødevare- og måltidsproducerende virksomheder. Eksempelvis centrale produktionsenheder på hospitaler, plejecentre, dag- og døgninstitutioner, efterskoler, højskoler, fængsler, kaserner, kantiner, kommunal madservice, catering- eller foodservice, fødevareengros.
Titler
Han eller hun har oftest en titel som produktionsleder, køkkenchef, teamleder, ledende økonoma, driftschef, servicechef eller HR-chef.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.