guldmedalje
Fagblad 7, 2021

Tenna Hjortnæs [ TEKST OG FOTO ]

Guld til ernæringsassistenternes 12-taller

Uddannelse: 40 ernæringsassistenter fik en velfortjent guldmedalje for en helt særlig indsats ved deres svendeprøve.

Det var en stor dag, da 36 af de i alt 40 modtagere af en FUE-guldmedalje fra ernæringsassistentuddannelserne var samlet på Axelborg i København 22. september. Det er første gang, at guldmedaljerne uddeles til et fælles arrangement, og opbakningen var stor. Hele 36 af de i alt 40, der har fået guldmedaljen tildelt, deltog til uddelingsfesten.

En af dem var Camilla Koch-Ekelund, der er uddannet ved CELF Erhvervsuddannelser. Sammen med sin kæreste var hun taget til København for at modtage og fejre det gode resultatet, medaljen og ikke mindst anerkendelsen af hendes indsats.

− Det er stort at få den her anerkendelse. Og det betyder rigtig meget, at alle både fra uddannelsen, lærepladsen og ens familie bakker op om et stykke arbejde, som man har lagt rigtigt mange kræfter i, fortæller hun.

Formand for Kost og Ernæringsforbundet Ghita Parry var blandt talerne til arrangementet. Hun håber, at de nye faglærte ernæringsassistenter vil deltage i forbundets kamp om at tænke ernæring ind i velfærdsstatens mange tilbud:

− For I betyder meget for borgernes liv i dag, uanset om I vælger at arbejde med børn, unge, voksne, syge eller ældre mennesker. Men netop fordi jeres faglighed og alt det, som I kan, er så vigtig for et sundt Danmark, så skal I fylde endnu mere. Derfor drømmer jeg om, at netop I ernæringsassistenter − som ovenikøbet har knoklet jer til en guldmedalje − medvirker aktivt til at få tænkt ernæringsfagligheden ind på alle niveauer i Danmark, lød det fra Ghita Parry til medaljeholdet.

Gæstetaler Bjarne Hastrup, der er direktør i Ældre Sagen understregede, at de nyuddannede ikke bare sad med en kompetence inden for madlavning. Han understregede i sin tale til medaljeholdet vigtigheden af ernæringsassistenternes rolle i livskvaliteten for syge og ældre borgere.

Fakta

Kriterier for FUE’s guldmedalje:

Elever, der opnår 12 i den praktiske prøve med mundtlig eksamination, og hvor censor og eksaminator samtidigt, med udgangspunkt i de oplistede præstationskriterier i det nedenstående skema, som er beskrevet af det faglige udvalg, vurderer, at eleven har ydet en exceptionel indsats ud over det forventelige, modtager præmiering i form af en guldmedalje.

Oversigt over guldmedaljemodtagere i 2021

•  CELF: Camilla Koch-Ekelund, Christina Tina Bøgelund Pihl, Jannie Vang Haug Juul og Julie Lindharth Johansson

•  EUC NORD: Heidi Christensen

•  EUC Nordvest: Jette Madsen

•  EUC Syd: Adriana Mariana Gurau, Anette Andersen og Fie Kristiansen

•  HRS: Bethina Simone Foss, Charlotte Gullaksen, Isabell Andersen, Jociane Behrens Sivertsen, Lars Marius Thomsen, Mie Vejen Overgaard, Rowena Milo Christensen, Teresa Maria Laye, Daniella de Renouard, Herdis Ellingsgaard Petersen og Kenneth Tølbøl Lorenzen

•  Mercantec: Julie Lee Blumensaat Bjørn og Simone Brask Jensen.

•  Rybners: Mette Møller-Petersen

•  Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier: Anne Sofie D. Jensen og Olga Ratushniak Mørck

•  Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle: Ana Cristina Oliveira Amoroso Amador og Ewelina Szuba

•  UCH: Ingrid Horn Christiansen

•  ZBC: Anja Raaberg Bitsch, Ann-Cathrine Rindom Kristiansen, Julie Bendtsen og Sarah Louise Bräuner Karlsen

•  Aarhus Tech: Bettina Rasmussen, Bishnu Kumari Katel, Heidi Rahbek Henning, Katrine Maj Æbeløe Møller, Lars Møldrup, Mathilde Nybro, Mette Louise Duun Jeppesen og Tina Dalsgaard

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk