bønner bælgfrugter
18.06.2024

Fødevarestyrelsen: Få de nyeste opdateringer af De Officielle Kostråd

Læs om de seneste justeringer på baggrund af NNR eller deltag i Fødevarestyrelsens webinar på torsdag

De syv officielle kostråd er de samme, men efter de nye Nordiske Næringsstofanbefalinger blev justeret i 2023, har Fødevarestyrelsen genbesøgt Danmarks officielle kostråd. I den forbindelse er der sket en række justeringer. Dem kan du som ernæringsprofessionel få præsenteret, når Fødevarestyrelsen afholder webinar på torsdag 20. juni kl. 14.00. 

Oversigt over justeringerne af De officielle Kostråd

  • Æg: Anbefalingen stiger fra 2 til 3 æg om ugen. Således vil det i kostrådet lyde: ’varier dine måltider med æg, fx et par gange om ugen. 3 æg om ugen er passende i en planterig og varieret kost’.
  • Fuldkorn: Den anbefalede mængde stiger fra 75 g til 90 g om dagen. Kostrådet vil fremover være: ’Spis 90 g fuldkorn om dagen og gerne mere. 90 g fuldkorn svarer fx til en portion havregryn, en skive fuldkornsrugbrød + en lille portion fuldkornspasta’.
  • Kaffe: Under kostrådet ’sluk tørsten i vand’ tilføjes: ’Hvis du som voksen drikker kaffe, så hold dig til højst 4 kopper om dagen’
  • Mejeriprodukter: For mejeriprodukter justeres til: ’250-350 ml mælk eller mælkeprodukt dagligt er tilpas, når du spiser efter De officielle Kostråd’. Børn og unge er den gruppe, der har brug for mest, og anbefalingerne specificeres derfor ift. aldersgrupper på altomkost.dk.
  •  Aldersgruppen: De officielle Kostråd gælder nu for aldersgruppen 2-70 år. Tidligere var målgruppen 2-65 år. 

Læs mere hos Fødevarestyrelsen: Ny forskning giver anledning til mindre justeringer af kostrådene - Fødevarestyrelsen (foedevarestyrelsen.dk)

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.