
Finansministeren kom forbi til økologisk smørrebrød
Finansminister Nicolai Wammen lagde vejen forbi Regionshospitalet i Randers, hvor cheføkonoma Mona Carøe serverede grønt smørrebrød – og benyttede lejligheden til at fortælle om, hvordan køkkenet har reduceret klimaaftrykket, sænket madspild og brugt hele 580 pct. flere bælgfrugter fra 2019-2024.
– Det var dejligt at få lov til at fortælle om, hvad vi har gjort, og hvordan vi er kommet op på guldmærket og har 100 pct. økologi i vores slagter- og bagerafdelinger samt 98,6 pct. i den øvrige del af køkken og kantine. Det er en så spændende proces, at vi gerne vil inspirere finansministeren til at sætte endnu mere turbo på økologien fremover, fortæller Mona Carøe.
Noget af det vigtigste for Mona Carøe var at fortælle ministeren og de andre politikere, hvor vigtigt Det Økologiske Spisemærke har været for Regionshospitalet i Randers.
– Spisemærket kan så meget. Det er et godt måleredskab, og det kan være med til at motivere, at man får endnu mere økologi og bæredygtighed i køkkenerne. Det er noget, patienterne også lægger mærke til, forklarer Mona Carøe.
Derfor understregede Mona Carøe også over for ministeren, at hun drømmer om, at mange flere køkkener får fokus på økologi og bæredygtighed med opbakning fra landets politikere.
Formand for Regionsrådet i Midtjylland Anders Kühnau, borgmester i Randers Torben Hansen, hospitalsledelsen på Regionshospitalet Randers samt direktør i Økologisk Landsforening Rasmus Prehn deltog også og fik lov til at smage på blandt andet kager med hestebønner i.
Finansministerens besøg på Regionshospitalet i Randers var planlagt i samarbejde med Økologisk Landsforening.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.