klima

Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

07.09.2021

Event: Smag på klimaet. Lad os sammen spise os til et bedre klima

Den 4. oktober 2021 kan du og dit køkken sætte klima på menuen og vise de spisende det grønne potentiale i de offentlige måltider.

Skal du være med?

Vær med, når kommuner i hele Danmark smager på klimaet den 4. oktober 2021. Her sætter offentlige køkkener klimaet på menuen og viser, hvordan de dagligt serverer mættende, velsmagende måltider, som samtidig har en lav klimabelastning.

God klima-samvittighed behøver nemlig ikke smage bittert. Dagen skal skabe opmærksomhed om det store klimapotentiale, der er i de offentlige måltider. Smag på klimaet involverer både køkkener og borgere, lige fra nye opskrifter i køkkenet til samtalen over tallerkenen. At spise mere klimavenligt betyder heldigvis ikke farvel til livretterne. Til gengæld vil favoritterne komme på menuen i nye og spændende klæder, hvor der både er knald på smag, mæthed og klimaambitioner.

Sådan deltager du og dit køkken i Smag på klimaet

Som inspiration til at sætte klimaet på menuen, kan du frit downloade ’Køkkenguiden’, som viser, hvordan du med små justeringer i den sædvanlige menuplan kan gøre maden lidt mere klimavenlig. Køkkenguiden indeholder tips og tricks samt opskrifter på alt lige fra grønne udgaver af klassikerne til fremtidige klimafavoritter. Der er både noget for dig, der er langt i arbejdet med det klimavenlige køkken og dig, der endnu ikke er begyndt.  

Udover arbejdet i køkkenet, er du meget velkommen til at fortælle dine spisende om initiativet. I kantinen kan du fx tilføje lidt information om den ændrede menu på jeres skilte. I børnehaven kan du tage en snak med børnene om klima, mens I spiser.  

Hvordan I vil smage på klimaet, er i sidste ende helt op til jer. 

www.altomkost.dk/smagpaaklimaet finder du Køkkenguiden samt mediekit med fotos og grafik til deling på sociale medier og i nyhedsbreve.

Fakta om klimavenlige måltider

Omtrent en fjerdedel af vores samlede klimabelastning stammer fra den mad vi spiser – eller smider ud i skraldespanden. I Danmarks offentlige køkkener, fra daginstitutioner og skoler til kantiner, serveres der dagligt 800.000 måltider.

Tilberedning og menu i de offentlige køkkener kan derfor gøre en rigtig stor forskel for det samlede klimaaftryk.

Her finder du links til materialer mv.

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.