Kostråd

Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

De officielle Kostråd - godt for sundhed og klima

De officielle Kostråd guider til både sund og klimavenlig mad.

Sund og klimavenlig madDe nye kostråd guider til både sund og klimavenlig mad. Med indkøbskurven i hånden har danskerne en unik mulighed for at gøre en forskel. Ikke alene for sundheden, men også for klimaet. Hvis vi spiser mere planterigt og skruer lidt ned på vores kødforbrug, er det ikke alene godt for vores sundhed, men også for vores og kommende generationers klima.

Det nye i kostrådene

  • Planterig kost spiller en endnu større rolle, fordi det er sundt og mere klimavenligt.
  • Der er nu syv kostråd i stedet for ti for at gøre det mere enkelt.
  • Fokus på mad frem for næringsstoffer, f.eks. opfordres der til at vælge planteolier i stedet for at opfordre til at spare på det mættede fedt.
  • Det understreges, at kødindtaget skal ned. Nu lyder anbefalingen på højst 350 g om ugen. Især oksekød samt fåre- og lammekød bør undgås, fordi det har et stort klimaaftryk.
  • Bælgfrugter er som noget nyt eksplicit nævnt, da de hører til de fødevarer med det laveste klimaaftryk og er en god kilde til protein.
  • Der er sat kulør på grøntsagerne ved at opfordre til, at man vælger både mørkegrønne og orange-røde og ca. 100 g om dagen af hver farvegruppe.
  • Mejeriprodukter fylder meget i CO2-regnskabet, og der er i de nye kostråd større fokus på at skære ned på dem.
  • Nødder og frø er kommet mere i fokus, fordi de ikke blot er sunde og klimavenlige, men også kan erstatte en del af det mættede fedtindtag.
Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.