Vegetar-måltid med falafler
27.06.2022

Dansk Vegetarisk Forening stævner kommuner og regioner for forskelsbehandling

Der bør være et kødfrit alternativ på menuen på hospitaler, i daginstitutioner og på plejehjem. Det mener DVF, som har stævnet to kommuner og to regioner.

Dansk Vegetarisk Forening (DVF) har stævnet to kommuner og to regioner for forskelsbehandling, på vegne af en gruppe borgere. Det drejer sig om Jammerbugt Kommune, Københavns Kommune, Region Sjælland og Region Hovedstaden. Foreningen håber med stævningerne, at få domstolene til at slå fast, at tilbuddet om et vegansk eller vegetarisk måltid i de offentlige køkkener skal være en menneskeret.

Sagerne drejer sig overordnet set om situationer, hvor borgerne, der lever vegetarisk eller vegansk, ikke har kunnet få et plantebaseret måltid fra de offentlige køkkener, bl.a. i forbindelse med en hospitalsindlæggelse og i kostordningen i en daginstitution.

Der er tale om en juridisk problemstilling, som ikke er prøvet ved danske domstole før. DVF understreger, at retssagerne ikke er rettet mod de køkkenprofessionelle, men derimod arbejdsgiverne. Det er Kost og Ernæringsforbundet fuldstændig enig i. Det kan aldrig være de køkkenprofessionelles ansvar, at der ikke er politisk vilje, rammer, anbefalinger fra myndigheder eller budget til at efterkomme konkrete ønsker fra borgere. 

 

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk