
Grønne proteiner - nøglen til fremtidens klimavenlige køkken (Sjælland)
Fødevarefaglig seniorrådgiver
Anya er ekspert i grøn omstilling i køkkenerne og er uddannet køkkenleder. Hun har en bredspektret baggrund indenfor både økologisk og klimamæssig køkkenomlægning og bæredygtige offentlige indkøb, som hun trækker på i undervisningen af køkkenprofessionelle.
Lav grøn mad, der gør en forskel for klima og bæredygtighed
Skal man nærmest være klimaforsker for at kunne omsætte den grønne dagsorden til køkkenpraksis? Hvordan balancerer vi de ernæringsmæssige behov for de mennesker, vi laver mad til, i jagten på et lavere klimaaftryk?
Vi skal ikke bare tale teori. Vi skal ned i, hvordan man praktisk kan få flere grønne proteiner ind i sit køkken. Deltagerne får opskrifter og links med hjem, så de kan gå i gang med det samme. Vi kigger også på råvarer og deres anvendelse, og så kommer vi ind på, hvordan man fra køkkenet kan hjælpe de spisende til grønnere madvaner.
Undervisningen bliver inspirerende og let at omsætte, så du kan gå hjem og bruge det i dit arbejde med det samme.
- Hvad er grønne proteiner og hvilken rolle spiller de i fremtidens køkken?
- Hvordan sænker man klimaaftrykket uden at sætte de spisendes ernæring over styr?
- Hvilke typer af grønne proteiner findes der, og hvordan bruger man dem?
- Er det ikke svært at få folk til at ændre spisevaner?
Hvis du er ernæringsprofessionel og har stillet dig selv nogle af disse spørgsmål, så er dette temamøde for dig.
Du får en indflyvning til, hvordan fødevaresystemet påvirker klodens klimaforandringer, og hvilken klimabelastning forskellige typer af proteinrige madvarer har.
Vi kigger på, hvor man kan finde de grønne proteiner, i både råvarer og mere forarbejdede varer, og deler erfaringer med hinanden.
De spisendes ernæringsbehov, forskellige fra målgruppe til målgruppe, er vigtige at holde sig for øje, når man vil sænke klimaaftrykket.
Du får redskaber til, hvordan man kan tænke på både klima og ernæring i sin menuplanlægning, sammen med tricks til, hvordan man fra køkkenet kan hjælpe de spisende til grønnere madvaner.
Temamødet er rettet mod ernæringsprofessionelle - og kræver ikke nogen forudgående viden.
OBS Ved afbud senere end to dage før - eller ved udeblivelse - opkræves den fulde pris.
OBS – ANG. TILMELDING: Hvis du oplever fejl, når du vil tilmelde dig, kan årsagen være, at du bruger browseren 'Microsoft Edge'. Det er en gammel browser, som ikke længere opdateres. Det anbefales derfor, at du bruger fx din mobil eller fx browseren 'Google Chrome'.
Tilmelding og spørgsmål

Hvordan tilmelder jeg mig et event hos Kost og Ernæringsforbundet?
- Du tilmelder dig via tilmeldingsknappen under det enkelte event.
VIGTIGT, når du har givet alle oplysninger, så skal du scrolle helt ned og trykke på den blå knap 'Indsend tilmelding'.
Hvorfor modtager jeg ikke mail-bekræftelsen straks?
- Prøv at tjekke dit spamfilter
- Det kan være, at du ved en fejl har fået tastet en forkert mailadresse.
- Hvis du har tilmeldt dig, uden at være logget ind, eller du ikke er medlem af forbundet, så ligger din tilmelding og afventer manuel bekræftelse. Så hvis du fx har dig tilmeldt uden log-in en sen fredag eftermiddag, så modtager du tidligst en mail-bekræftelse den følgende mandag.
Kan jeg på min medlemsprofil se, hvilke events jeg har deltaget i?
- Ja, det bliver registreret på din medlemsprofil, hvilke af forbundets events du har deltaget i.
Kan jeg melde flere til samme event?
- Du kan altid tilmelde flere, men det er kun teknisk muligt at tilmelde én ad gangen. Hvis du tilmelder andre, så skal du bruge deres egne oplysninger (privatadresse, mail, mobil mm)
Kan jeg tilmelde mig et event, hvor tilmeldingsfristen er overskredet?
- Du kan altid rette henvendelse til eventets kontaktperson, om det er muligt (du finder kontaktdata ved eventet på kost.dk)
Kommer jeg på en venteliste, hvis eventet er overtegnet?
- Ja, du kommer på venteliste og bliver kontaktet, hvis der bliver en ledig plads. Det kan godt være med få dage varsel.
Hvordan afmelder jeg mig et af forbundets events?
- Du kan kontakte eventets kontaktperson (du finder kontaktdata ved eventet på kost.dk). Du kan også melde afbud til sekretariatet på post@kost.dk eller 31 63 66 00.
- Du kan også gå ind på din side via kost.dk og trykke på mine kurser og afmelde dig kurset
Hvornår skal jeg betale?
- Du skal blot afvente at modtage en opkrævning fra Kost og Ernæringsforbundet, her vil betalingsfristen fremgå.
Får jeg en deltagerliste?
- Nej, grundet Persondataforordningen udsender Kost og Ernæringsforbundet ikke en deltagerliste til deltagerne.
Jeg har afmeldt mig et event, hvorfor bliver jeg alligevel opkrævet betaling?
- Hvis du afmelder dig senere end to dage før, så betales det fulde beløb.
Jeg har afmeldt mig et event indenfor fristen, hvornår får jeg mine penge retur?
- Beløbet returneres indenfor fire uger til det kortnummer, der er brugt til betaling.
Hvornår sender I materiale ud?
- Eventuelt materiale vil ligge klar på kursusstedet.
- Ved deltagelse i webinarer får du tilsendt slides efter webinaret.
Bliver webinaret optaget?
- Hvis et webinar bliver optaget, vil det fremgå under webinaret på kost.dk
Har jeg ret til at få kørselsfradrag fra min arbejdsgiver?
- Nej.
- Men hvis du som tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant skal deltage på et organisationskursus, så kontakt kursusleder.
Modtager jeg en mail-bekræftelse på, at I har modtaget min tilmelding?
- Ja.
Prisgruppen 'Elev/studerende' (medlem af forbundet)
- Du kan tilmelde dig under denne prisgruppe, hvis du har et studiemedlemskab hos Kost og Ernæringsforbundet