smileymærkning

Ændringer i smileymærke

Ændringerne skal gøre det lettere for forbrugeren at aflæse resultatet af kontrollen.

Det nye smileymærke bliver implementeret fra den 1. oktober 2023. Formålet med opdateringen af smileymærket er at gøre det lettere for besøgende at afkode resultatets af Fødevarestyrelsens kontrol.

Det nye mærke viser både resultatet af den seneste kontrol, samt de to foregående kontroller. Derudover er der til rapporten tilføjet en QR-kode, som giver forbrugeren direkte adgang til din virksomheds kontrolrapporter på findsmiley.dk. På denne måde bliver det nemmere for forbrugerne at få adgang til oplysningerne.

Selvom kontrolrapporten stadig bliver udarbejdet under kontrolbesøget, vil den fremadrettet ikke blive fysisk udleveret. I stedet sendes den digitalt til din virksomheds CVR-nummer. Alle vil dog fortsat have adgang til kontrolrapporterne på findsmiley.dk. 

Du vil modtage det nye smileymærke med posten. Smileymærket skal hænges op i din virksomheds indgangspartier umiddelbart efter, at du har modtaget det, i stedet for den tidligere brugte kontrolrapport. Hvis din virksomhed har flere indgange, skal du kopiere smileymærket og placere det ved de øvrige indgange, i stedet for at vise kontrolrapporten. Kopien kan udskrives i sort/hvid eller farve på A5- eller A4-papir. En anden mulighed er at printe smileymærket fra din virksomheds side på findsmiley.dk, hvilket giver dig fleksibilitet i implementeringen.

Du kan læs mere om ændringen her.

 

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.