Høring i folketinget
12.11.2024

Politikerne lyttede: Kost, ernæring og madservice på dagsordenen

Cheføkonoma Lone Fløe fik politikerne til at spidse ører, da hun fortalte om dagligdagen i Åkanden

Kost og ernæring spiller en hel central rolle for ældres sundhed. Det budskab var blandt andet med i tasken, da formand Ghita Parry og Lone Fløe, cheføkonoma i køkkenet Åkanden, Ringkøbing-Skjern kommune, deltog i Folketingets ældreudvalgs åbne høring på Christiansborg om kost, ernæring og madservice.  

Ghita Parry lagde ud med at fortælle udvalgets medlemmer og tilhørere, at ældres behov er forskellige, og det skal deres mad også være. Herefter understregede formanden, at underernæring er et kæmpe problem for den sårbare ældre og for samfundsøkonomien.

Ansvaret for hele området fortsat skal ligge i kommunerne, og så opfordrede hun alle til, at ambitionerne for ældres ernæring, mad og måltider bliver hævet.

Høring

Herefter fik cheføkonoma Lone Fløe ordet. Hun fortalte om, hvordan man samarbejder med den ældre og omkring den ældre på tværs af faggrupper og sektorer. Hun fortalte om den flotte tilfredshedsundersøgelse, om at lave mad fra bunden, om Appetitvækkeren, om borgernes særlige behov og om borgerinddragelse. Og hun fortalte om sine dygtige medarbejdere.

Det gjorde et stort indtryk, da Lone Fløe forklarede at en simpel ret som boller i karry skal laves i 36 forskellige viarianter for at tage hensyn til  blandt andet sygdomme og allergier.

Politikerne havde også inviteret Ergoterapeutforeningen, Dansk Industri, Det Danske Madhus, Ældre Sagen, Ishøj Kommune og Ældrerådet fra Københavns kommune.

Du kan gense hele høringen på Folketingets tv-kanal

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.