ghita

Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

19.05.2021

OK21 efter mæglingsforslag: Vores aftaler står stadig ved magt

De nye overenskomster for Kost og Ernæringsforbundets medlemmer bliver ikke påvirket af den nye mæglingsskitse, som blev præsenteret tirsdag  af forligsmanden. Samtidig betyder en lønkomite, at der frem mod OK24 skal kigges på lønstrukturen i den offentlige sektor.

Med hjælp fra forligsinstitutionen har Dansk Sygeplejeråd og Radiografrådet i går fundet frem til et nyt forslag til en aftale med arbejdsgiverne, der nu skal sendes til ny afstemning blandt deres medlemmer. Det såkaldte mæglingsforslag slår først og fremmest fast, at de allerede godkendte overenskomstaftaler i kommuner og regioner gælder.

Derudover beskriver aftalen bl.a. et forslag fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) om, at der nedsættes en lønkomite på den anden side af overenskomstforhandlingerne. En komite, der skal kigge på lavt- og ligelønsudfordringerne i den offentlige sektor, og hvordan de kan løses. Det kan på sigt få betydning for medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet:

”Jeg er glad for, at FH har grebet muligheden for at bidrage med et helt konkret forslag om en lønkomité og jeg er tilfreds med, at FH’s forslag indgår i mæglingsskitsen. På den måde kan vi få kigget på problematikken for alle de offentlige kvindedominerede faggrupper. Det arbejde glæder vi os til at blande os i på vores medlemmers vegne, og vi har en forventning om, at der kan tages et stort skridt i retning af et endeligt opgør med de historiske uretfærdigheder i det offentlige lønsystem,” siger formand i Kost og Ernæringsforbundet, Ghita Parry.

 OK-aftalen for medlemmer af Kost og Ernæringsforbundet er ikke påvirket af aftalen fra i går, og de forhandlede lønstigninger til jer er på vej.

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.