ok21

Vær opmærksom på, at denne artikel er mere end to år gammel

06.05.2021

OK21: De første lønstigninger er på vej

Overenskomsten er nu vedtaget og implementeringen er sat i gang for alle medlemmer af Kost og Ernæringsbundet.

Efter det store ja i urafstemningen om OK21 og den efterfølgende accept fra arbejdsgiverne, så er de tre offentlige overenskomster – kommune, regioner og stat – endelig vedtaget og implementering er sat i gang.

 Dermed kan de første lønstigninger fra 1. april 2021 blive udbetalt. Det sker med lønnen ved udgangen af maj måned, og med tilbagevirkende kraft for både april og maj måned. De konkrete lønstigninger giver 0,75 % mere til de regional ansatte, 0,8 % til de statsansatte og 1,0 % til ansatte i kommunerne. Der er aftalt udmøntning af de generelle lønstigninger jævnt hen over de tre år, som overenskomsterne løber over og samlet set forventes alle at få ca. 5% i lønstigning i alt i perioden – dog delvist afhængigt af udviklingen af de private lønninger.

 De fleste øvrige forbedringer for forbundets medlemmer sker fra 1. april 2022, herunder de aftalte stigninger i de centrale tillæg for en række grupper. Dem kan du lave mere om lige her på OK21-temasiden.

Alle ernæringsteknologerne er på vej til at blive overenskomstdækket

Der er dog en ting, der allerede gælder nu fra 1. april 2021, nemlig overenskomstdækningen af ernæringsteknologer i kommunerne. Der er dog lidt forsinkelse i den administrative udmelding fra KL til kommunerne og derfor kan der godt gå lidt tid, inden indplaceringen falder på plads lokalt, men den vil gælde med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2021 i kommunerne. Kontakt gerne forbundet forhandlingsafdeling, hvis du er i tvivl om din indplacering som ernæringsteknolog.

Ernæringsteknologer ansat i staten bliver også overenskomstdækket, men det er først fra 1. april 2022.

 

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.