Nye kontrolkampagner har fokus på fødevareemballage og opbevaringstemperatur for letfordærvelige fødevarer
Udover fødevarestyrelsens rutine kontrolbesøg, foretager de nu også kontrol, med udgangspunkt i de følgende to fødevarekontrolkampagner.
Brug og mærkning af fødevarekontaktmaterialer
Denne kampagne handler om at kontrollere, om der bliver brugt den rette emballage og det rette udstyr til opbevaring af fødevarer i detailfødevarevirksomheder. Mangelfuld eller forkert håndtering af FKM kan medføre en øget afsmitning af uønskede stoffer i mad og drikkevarer.
Kampagnen handler om at vejlede om en korrekt anvendelse af FKM i detailfødevarevirksomheder, samt at kontrollere og vejlede om mærkning af FKM hos FKM-engrosforhandlere. Fødevarevirksomheder skal altså indhente og følge de nødvendige anvendelsesanvisninger for FKM, hvilket kan være i form af mærkning, brugsanvisning eller anden dokumentation.
Opbevaringstemperaturer af letfordærvelige fødevarer
Denne kampagne har fokus på udførelse af egenkontrol ift. temperaturmåling, samt tjek af temperatur, der hvor der opbevares letfordærvelige fødevarer (primært kød og mejeriprodukter).
Opbevaringen af kølekrævende fødevarer ved korrekt temperatur kan have afgørende betydning for fødevaresikkerheden. Udover at kontrollere regelefterlevelsen ved opbevaring af fødevarer, vil denne kampagne, som et vejledningselement, gøre virksomheder opmærksomme på Fødevarestyrelsens IT-værktøj til sikker køleopbevaring mm.
Udover de to ovennævnte kampagner, tjekker Fødevarestyrelsen også op på sundhedsanprisninger og fødevareinformation på kosttilskud.
Hvis du er interesseret i at læse mere om de fødevarekontrolkampagnerne, kan du læse mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Har du spørgsmål?
Vores åbningstider er mandag-onsdag kl. 8.30-15.00, torsdag 8.30-17.00 og fredag 8.30-13.30.