Ny vejledning om underernæring fra Sundhedsstyrelsen
04.05.2022

Ny vejledning om underernæring

En ny vejledning om underernæring er netop blevet offentliggjort på Sundhedsstyrelsens hjemmeside sammen med seks understøttende materialer.

Kost og Ernæringsforbundet og Fagligt selskab af Kliniske Diætister (FaKD) har givet en hånd med i tilblivelsen af Sundhedsstyrelsens nye vejledning om underernæring. Her har forbundet og FaKD bidraget til Sundhedsstyrelsens arbejde ved at kvalificere og rådgive i forbindelse med udarbejdelse af rapporten igennem vores erfaringer og kendskab til praksis på området.

Den nye vejledning omhandler underernæring, og den beskriver indsatsen omkring tidlig opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko. Vejledningen har til formål at hjælpe ernæringsprofessionelle i både eget virke og i det tværfaglige samarbejde omkring underernæring i kommunerne, på sygehusene og i almen praksis.

Vejledningen har derudover til formål, at forebygge og behandle underernæring i Danmark. Herunder at vurdere risikoen for underernæring og give borgere og patienter i risiko for underernæring en målrettet ernæringsbehandling. 

- Det står meget tydeligt nu, at der er evidens for, at den tværfaglige indsats virker, og at der er brug for og gavn af de kliniske diætisters faglighed. Vil man gøre noget seriøst og effektivt for indsatsen mod underernæring, så skal både professionsbachelorer i ernæring og sundhed samt de kliniske diætister meget mere med om bord, siger formand for FaKD Mette Theil.

Den nye vejledning erstatter de tidligere vejledninger på området. Ud over vejledningen, er der seks understøttende materialer, som kan anvendes til at inspirere og hjælpe småtspisende til at spise mere opdateret. Vejledningen viser med al tydelighed, vigtigheden af den rigtige ernæring, og at mad kan mere end at mætte.

Du kan finde den nye vejledning her, og de seks understøttende materialer lige her.

Har du spørgsmål?

Vi sidder klar ved telefonerne til at hjælpe dig.

Vores åbningstider er mandag - onsdag fra kl. 8.30 - 15.00, torsdag 8.30 - 17.00. Fredag 8.30 - 13.30.

phone_callbackFå et opkald
Eller

phone31 63 66 00

mailpost@kost.dk

mail sikkermail@kost.dk